13.6.06

Ilta-Sanomat 13.6.2006

Seksileikit naissurman syynä?

Venäläissyntyisen siivoojan surmaamisesta epäilty azerbaidzhanilaismies sanoo suojelleensa itseään. 25-vuotias mies kertoi Vantaan käräjäoikeudessa maanantaina, että nettituttavan kuolemaa edelsi käsikähmä, jonka taustalla olivat liian rajuiksi äityneet seksileikit.

Veriteko paljastui maaliskuussa, kun kolmekymppinen nainen löydettiin surmattuna asunnostaan Vantaan Varistosta. Hänet löysi sukulainen, joka oli hälytetty paikalle, kun siivooja ei ilmestynyt sovitusti työpaikalleen.

Vei veitset ja puhelimen

Syyttäjän mukaan mies pisti ja viilsi naista veitsellä sekä löi tätä nyrkein ja tuolilla päähän. Nainen menehtyi saamiinsa vammoihin.

Teon jälkeen mies keräsi asunnosta mukaansa veitsiä ja naisen matkapuhelimen. Hän heitti ne lähtiessään menemään.

Syyttäjä vaati miehelle oikeudessa rangaistusta murhasta. Syytetty myönsi syyllistyneensä hätävarjelun liioitteluna tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen.

"Sitoi kädet ja viilsi reiteen"

Mies kertoi oikeudessa, että nainen kutsui hänet surmapäivänä asuntoonsa ja alkoi ehdotella lemmenleikkejä.

Syytetyn mukaan nainen sitoi hänen kätensä selän taakse kylpytakin vyöllä ja viilsi veitsellä reiteen. Nainen oli tapahtumahetkellä humalassa.

Seurasi pienehkö kamppailu, jonka yhteydessä vieras löi naista nyrkillä. Miehen mukaan nainen ei kuitenkaan tokeentunut vaan haki toisen veitsen.

Tämän jälkeen mies heitti naista tuolilla ja yritti saada veistä tämän kädestä. Rytäkässä teräase osui naista kaulaan.

- Minä puolustin itseäni, syytetty toisteli oikeudenistunnossa.

Tuttavuus kesti muutaman viikon

Miehen mukaan välikohtauksen jälkeen hän sitoi naisen haavan ja ajatteli soittaa apua. Se ei kuitenkaan onnistunut, koska hänen oman puhelimensa akku oli tyhjä eikä naisen puhelimen pin-koodista ollut tietoa.

Murhasta epäilty on turvapaikanhakija, joka saapui Suomeen viime vuoden lopulla. Mies tapasi naisen internetin keskustelupalstalla.

He ehtivät tavata toisensa kasvotusten vain kerran ennen kohtalokasta vierailua. Nainen oli asunut Suomessa vuodesta 2001 lähtien.

Puolustus esitti miehen passittamista mielentilatutkimukseen. Uhrin vanhemmat vaativat syytetyltä yhteensä 30 000 euron kärsimyskorvauksia. Puolustus katsoi kohtuulliseksi summaksi 8 000 euroa vanhempaa kohti.

Lähde

Ei kommentteja: