26.6.06

Iltalehti 26.6.2006

Vaimonsa surmannut suoraan tutkimuksiin

Suutarilan maaliskuisen surman käsittely jäi Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina poikkeuksellisen lyhyeksi, kun vaimonsa puukotuksesta syytetty mies passitettiin miltei istunnon alkajaisiksi mielentilatutkimukseen.

Oikeus ei katsonut tarpeelliseksi kuulla syytettyä lainkaan, eikä ulkomaalaissyntyinen mies itsekään ollut halukas lausumaan mitään tapahtumista Töyrynummentien parkkipaikalla maaliskuussa.

32-vuotias syytetty on poliisikuulusteluissa kertonut surmanneensa vaimonsa siksi, että tämä oli ollut osallisena salaliitossa, jonka tarkoituksena oli päättää miehen päivät. Mies oli myös kuvitellut vaimonsa kahtena eri henkilönä.

Käräjäoikeudessa maanantaina esiintynyt todistaja kertoi kuulleensa maaliskuun alkupuolella kovaa, katkonaista kirkumista pihalta kotinsa läheltä. Katsottuaan ulos ikkunasta hän näki miehen lyövän naista useita kertoja veitsellä. Uhri lyyhistyi iskujen voimasta maahan.


Lapsi mukana

Nainen oli tapahtumahetkellä liikkeellä pariskunnan alle 2-vuotiaan pojan kanssa, joka oli rattaissa. Ruumiinavauspöytäkirjan mukaan nainen oli myös raskaana.

Surmatyön jälkeen mies pakeni paikalta, mutta poliisi nappasi hänet myöhemmin kiinni.
Syyttäjä vaati miehelle oikeudessa rangaistusta murhasta. Syytetty myönsi syyllistyneensä murhaa lievempään tappoon.

Somaliasta kotoisin oleva mies oli saapunut vierailulle Suomeen Britanniasta vain päivää ennen kohtalokasta surmatyötä. Pariskunta oli ollut naimisissa reilut kaksi vuotta.

Lähde: IL 26.6.2006 [IL ei pidä pysyviä linkkejä verkkoversionsa juttuihin.]

Ei kommentteja: