13.6.06

Expressen 13.6.2006 (2.)

Sverige-supporter mejades ner i Malmö

Mannen hade på sig en svensk landslagströja, hamnade i tjafs - och kördes med berått mod på. Händelsen inträffade i centrala Malmö natten till söndagen. - Han fick blessyrer på hela kroppen och skadade huvudet, säger Tommy Nilsson vid polisen i Malmö till Expressen.se.

Några timmar efter Sveriges bittra 0-0-match mot Trinidad och Tobago stod de två männen - båda iklädda svenska landslagströjor - vid en Minutenautomat på Möllevångstorget i centrala Malmö.

Tjafs uppstod

Plötsligt stannade en bil till bredvid, i den satt enligt polisen fyra ungdomar med utländsk bakgrund. De klev ur och började kommentera fotbollströjorna.

- Ett tjafs uppstod mellan de här personerna och sedan satte killarna i Sverigetröjorna av mot Dalaplan, berättar Tommy Nilsson, inre befäl vid kriminaljouren i Malmö, till Expressen.se.

Killarna hoppade omedelbart in i bilen, en mörk BMW, och jagade efter männen. Två försök till att köra på dem misslyckades, men på tredje försöket, vid Carl Gustafs väg, lyckades föraren med sitt uppsåt. En av dem, en 24-åring, träffades och ramlade och slog sig så illa att han fick blessyrer på hela kroppen. Dessutom skadade han huvudet.

Har hämtats till förhör

BMW:en körde sedan snabbt därifrån. 24-åringen fördes till Universitetssjukhuset i Malmö för vård. Bilen, vars registreringsplåt kompisen la på minnet, hittades en stund senare på Botildenborgsvägen.

- Det stod fyra unga personer i närheten. Kompisen pekade ut en av dem som delaktig och han greps, de andra tre hämtades till förhör, säger Tommy Nilsson.

De misstänkta är födda mellan 1982 och 1984. Den av dem som misstänks ha suttit bakom ratten har inte erkänt brott, rubriceringen är försök till mord.
Alla har fått lämna polisstationen.

Under natten genomförde polisen en teknisk undersökning av bilen, bland annat noterades en trasig framlykta.

Lähde

Ei kommentteja: