15.6.06

Helsingin Sanomat 15.6.2006

Tyttöjen sieppauksesta epäilty syytteeseen Belgiassa

Kahden pikkutytön sieppaamisesta epäilty mies on asetettu syytteeseen Belgiassa. 38-vuotias mies asetettiin syytteeseen keskiviikkona, kun hän oli itse ilmoittautunut poliisille tiistaina. Belgialaislehtien mukaan hänet on aiemmin tuomittu 14-vuotiaan sukulaistyttönsä raiskauksesta. Mies on kiistänyt kaapanneensa lapset.

Poliisilla ei ole tietoa, missä seitsenvuotias Stacy Lemmens ja hänen kymmenvuotias siskopuolensa Nathalie Mahy ovat. Heidät nähtiin viimeksi myöhään perjantai-iltana Liegen kaupungissa. He katosivat paikallisten katujuhlien jälkimainingeissa.

Belgialaiset ovat tapauksesta järkyttyneitä, sillä pahamaineisen pedofiilin Marc Dutroux'n tapaus on maassa vielä tuoreessa muistissa. Tapaus on saanut koko Belgian pelkäämään uutta kansallista pedofiiliskandaalia.

Poliisi oli keskiviikkona käynnistämässä Liegessä uutta suuretsintää tyttöjen löytämiseksi. Koko maahan on myös levitetty tyttöjen valokuvista tehtyjä julisteita.

Belgialaiset ovat reagoineet kaappaukseen voimakkaasti. Dutroux'n tapaus jätti jälkeensä pahan kansallisen trauman, joka on noussut viime päivinä uudelleen pintaan. Elinkautiseen vuonna 2004 tuomittu Dutroux raiskasi ja tappoi Belgiassa useita lapsia. Tapaus murensi pahoin kansalaisten luottamusta maan oikeusjärjestelmään ja poliisiin.

Liegessä monet vanhemmat ovat olleet tapauksen jälkeen niin huolissaan, etteivät he uskalla päästää lapsiaan hetkeksikään silmistään.

[Syytteeseen asetetun nimi mainitaan BBC:n jutussa.]

Lähde

Ei kommentteja: