16.4.08

Iltalehti 16.4.2008

Kerjäläiset pysäyttelevät autoja valtateillä

Romanialaisten romanien kerjäläisryhmät ovat keskiviikon ja tiistain aikana pysäytelleet autoja valtateillä Varsinais-Suomessa. Poliisi on saanut asiasta runsaasti yhteydenottoja Turun ja Loimaan seudulla.

Turun poliisin mukaan ryhmät ovat pysäytelleet autoilijoita muun muassa Tampereen moottoritiellä sekä Raisiossa. Seurueet ovat yrittäneet kaupata pysäyttämilleen autoilijoille kultakoruilta näyttäviä esineitä. He ovat poistuneet paikalta nopeasti, ennen paikalle kutsutun poliisin saapumista.

Samaa on ilmennyt myös Loimaan seudulla. Loimaan poliisille on tullut liikennettä häiritsevistä seurueista kymmeniä soittoja kahden viime päivän aikana. Poliisi arvioi, että liikkeellä on useita porukoita, joihin kuuluu yhteensä kymmeniä henkilöitä.

Poliisi varoittaa ostamasta kerjäläisiltä mitään. Autoilijoita pysäyttelevistä seurueista tulee ilmoittaa heti hätänumeroon.

Poliisille valmistellaan parhaillaan ohjeita kerjäläisryhmistä aiheutuvien ongelmien käsittelyyn. Ohjeistuksen odotetaan valmistuvan viimeistään parin viikon kuluttua.

Lähde

Ei kommentteja: