1.9.07

Ilta-Sanomat 1.9.2007

Raskaana ollut naisvoro karkasi sairaalasta

Sorminäppäryydellä ja kaaosta aiheuttamalla reilut 60 petosta ja varkautta tehnyt romanialaisperhe sai perjantaina tuomionsa Jyväskylän käräjillä. Perhe - vanhemmat ja heidän kaksi poikaansa vaimoineen - teki eri kokoonpanossa useita reissuja Suomeen.

Kauppaliikkeet ympäri maata joutuivat perheen röyhkeiden tekojen uhreiksi. Tavallisin temppu oli pyytää kassaa vaihtamaan iso seteli pienemmäksi, peruuttaa vaihto ja kiinnittää henkilökunnan huomio samalla muihin asioihin.

Ehdolliset vankeusrangaistukset vaihtelivat kahdeksan ja 11 kuukauden välillä. Oikeus määräsi perheen autot takavarikkoon. Korvattavaa asianomistajille kertyi liki 27 000 euroa. Autokuskina toiminut seitsemäs henkilö sai neljä kuukautta ehdollista.

Yksi tekijöistä, toisen pojan vaimo, pääsi pälkähästä, sillä hän onnistui pakenemaan tutkintavankeudesta. Raskaana ollut nainen valitteli vaivojaan ja pääsi sairaalaan, josta hän karkasi. Myös kaikki tuomitut on jo käännytetty maasta.

- Heidän hallussaan olleet autot ja rahat saatiin pois, mutta kaikkia rahoja ei saada koskaan. On kuitenkin hyvä, jos Romaniaan leviää tieto, että täällä huijari menettää autot ja rahat, sanoo johtava kihlakunnansyyttäjä Martti Porvali.

Lähde

Ei kommentteja: