5.9.07

Ilta-Sanomat 4.9.2007 (2.)

Amerikkalaismiestä epäillään raiskauksesta

Kauhajoella asuvaa amerikkalaismiestä epäillään 22-vuotiaan naisen raiskauksesta.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen Kauhajoen kirkon lähellä tapahtuneesta raiskauksesta viime torstaina kello 02.20 aikaan. Nainen oli raiskattu Aninkujan puistikossa.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Hannu Haapalan mukaan uhri ei muista tapahtumasta kovinkaan paljon. Ilmoituksen teki ravintolasta palaamassa ollut joukko, joka kuuli avunhuutoja läheiseltä nurmikolta.

Poliisin mukaan uhri oli lähtenyt ravintolasta amerikkalaisen miehen matkaan.

Melko pian tapahtuman jälkeen poliisi otti kiinni yhdysvaltalaisen miehen. Hänet kuitenkin vapautettiin kuulustelujen ja tutkimusten jälkeen torstai-iltana. Mies kiistää raiskauksen.

- Asiassa on suoritettu raiskaustapauksiin liittyvät tekniset tutkimukset. Näytteet on lähetetty keskusrikospoliisin laboratorioon tutkittavaksi. Tuloksia asiassa saadaan aikaisintaan noin kuukauden kuluttua, Haapala kertoo.

Lähde


Lisämateriaali I:

Kauhajoen Karhun koripallojaosto luottaa pelaajaansa

Kauhajoen Karhun koripallojaosto luottaa pelaajaansa

Viitaten useissa tiedotusvälineissä ilmi tulleeseen raiskausepäily –uutiseen, Kauhajoen Karhun koripallojaosto haluaa esittää oman vastineensa. Pelaajamme on ollut kiinniotettuna ja kuulusteltavana esillä olevaan mahdolliseen rikokseen epäiltynä. Jaosto haluaa kuitenkin korostaa, että poliisi päästi pelaajamme lähtemään suoritettuaan teknistä tutkintaa ja kuultuaan todistajia. Luotamme, että kun tekninen tutkinta aikanaan saadaan päätökseen, tämä aineisto tulee puhdistamaan hänet kaikista epäilyistä. Valitettavasti siihen asti eli 2-4 viikkoa pelaajamme joutuu roikkumaan löysässä hirressä, jonka asian ympärille kehitetty julkisuus muodostaa. Toivomme, että jos rikos on tapahtunut, syyllinen saadaan kiinni. Jaosto varaa myös oikeuden perätä pelaajan kunniaa teknisen tutkinnan valmistuttua.

Lähde

Lisämateriaali II:

Kauhajoen Karhujen koripallojoukkue. Amerikkalaisvahvistuksia nro 5 Hudson Daryl, nro 7 Josh Gross ja nro 30 Cedric McGowan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

02-03-2007 Korikobrat haluaa tarkentaa lehtijutussa esitettyjä tietoja

Ilkka-lehdessä (01-03-2007) olleessa uutisessa kirjoitettiin Korikobrien ulkomaalaisvahvistuksen saamasta tuomiosta. Haluamme selventää, että..
Kyseinen maahanmuuttaja (senegalilainen Lamine Barry) ei ole tullut Lapualle pelaamaan koripalloa, vaan on muuttanut paikkakunnalle perhesyistä. Hän on lajin harrastaja ja edustanut Kobria viime vuonna, mutta ei ole ollut palkattu ulkomaalaisvahvistus. Hän ei ole edustanut Korikobria viime kevään jälkeen.

Mielestämme on väärin leimata Korikobrien, ulkomaalaisvahvistusten tai koripallon maine ko. henkilön tekemisten takia. Toivomme, että jatkossa asiatiedot esitetään tarkemmin.

Korikobrat r.y. psta - Olli Keski-Saari, pj.

http://po.lapua.fi/~kobrat/uutiset.html#02-03-2007%20Korikobrat%20haluaa%20tarkentaa%20lehtijutussa%20esitettyj%E4%20tietoja