28.6.05

Ilta-Sanomat 29.6.

Ravintoloitsija sekoitti tyrmäystippoja tyttöjen ruokaan

Tyrmäystippoja käyttänyt seksuaalirikollinen tuomittiin äskettäin Helsingin hovioikeudessa yli kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Kyse on harvinaisesta tapauksesta, jossa tyrmäystippojen käyttö on saatu aukottomasti todistettua oikeudessa. Ulkomaalaissyntyinen keski-ikäinen ravintoloitsija antoi ainakin yhdelle pahoinpitelemälleen tytölle salaa nopeavaikutteista unilääkettä, jonka hän sekoitti riisiruokaan.

Mies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Hän teki rikokset 2000-01.

Lisäksi syyksi luettiin pari vuotta myöhempi rattijuopumus. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden aiempaa tuomiota. Mies on vasta nyt joutumassa teoistaan vankilaan. Toistaiseksi ainoa vapaudenmenetys on ollut kolmen päivän pidätysaika lähes kolme vuotta sitten.

Tämä on häkellyttänyt helsinkiläistyttöä, joka oli 16-vuotias joutuessaan huumatuksi marraskuussa 2001.

Mies on pyörittänyt ravintolaa aivan tytön kotinurkilla. Hän on viime aikoinakin markkinoinut ravintoloitaan kaupunginosalehden haastattelussa.

- Minulle tämä on ollut kuin auki oleva haava. Vieläkään en tiedä varmuudella, miten tämä päättyy, sillä hänellä on yhä aikaa hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, nykyään 19-vuotias tyttö sanoo.

Tyttö jäi oikeudessa erikoiseksi väliinputoajaksi, sillä häntä ei katsottu seksuaalirikoksen uhriksi lainkaan.

Lähde

Ei kommentteja: