18.6.05

BBC News 11.6.2005

Some 500 youths, mainly teenagers, have raided a popular beach near Lisbon spreading panic among beachgoers and mugging a large number of people.
Carcavelos beach, 15km (10 miles) west of the Portuguese capital, was crowded on Friday because the country was celebrating a national holiday.

Policemen in riot gear were confronted by gangs and struggled to restore calm, making four arrests.

The attackers are believed to come from some of the capital's poorest suburbs.

"Small groups of youngsters aged 12 to 20 assembled and robbed en masse those they found on the beach," a local cafe owner, Helder Gabriel, told AFP news agency.

A small number of police officers from the nearby town of Cascais initially tried to disperse the mob, but were forced to call reinforcements because the gangs were refusing to leave the beach.

Five people, including two police officers, suffered minor injuries.

Cascais municipal authorities believe the youngsters came from poorer suburbs of the capital.


Lähde.

Kuva 1.

Kuva 2.

7 kommenttia:

monikko kirjoitti...

Nyt ei kyllä ymmärrä, miten tämä sitten liittyy monikulttuurisuuteen. Olivatko maahanmuuttajia nämä ryövääjät. Muistuu mieleen ihan jokunen aika sitten suomalaisten tyttöjen ryöstökopla (noin 15-17 vuotiaita), joka ryösti helsingin aseman ympäristössä summamutikassa ihmisiä.

Tällaista tapahtuu, rikollisuus ei tunne rajoja, Suomessahan perinteisesti vankiluku on ollut varsin korkea, mikä kertonee toisenlaista totuutta myös Suomesta.

Yhteiskunnissa, joissa on köyhyyttä ja tuloerot varsin suuria, slummiutuminen ja sosiaaliset ongelmat ovat näkyvä osa päivittäistä elämää (huumeet, muu rikollisuus..).

Maahanmuutto saattaa luoda tällaista sosiaalista eriarvoisuutta (tuloerot, slummiutuminen), tästä on näkyviä esimerkkejä pohjoismaista ja myöskin jo Suomessakin (esimerkkinä itä-helsingin lähiöt). Maahanmuutto ja sopeutuminen vaatii aina työtä, myös maahanmuuttajalta itseltään, kaikki eivät ole kypsiä tähän.

Edellisessä vastineessani minulle kerroit, että monikulttuurisuuden lieveilmiöitä ei tuoda esille samalla intensiteetillä kuin positiivisia seikkoja. Väitän vastaan, hakemalla saa hakea positiivisia asioita julkisessa mediassa, onnistumisia tuodaan hyvin harvoin esille (ja miksi edes pitäisi, ehkä opetuksellisessa mielessä ??). Negatiivisia asioita löytyy päivittäin, varsinkin jos pitää ne silmänsä avoinna (tarkoitan rehellisyyttä, avoimuutta..).

Oma suhtautumiseni maahanmuuttajiin on varsin neutraali, lieveilmiöihin tulee puuttua, mutta maahanmuuttajille on myös annettava mahdollisuuksia sitoutua tähän yhteiskuntaan. Meillä ei pitäisi tehdä samoja virheitä, kuin muualla on maahanmuutossa tehty, ehkä meillä on vielä mahdollisuuksia, koska myös ulkomaalaisten osuus on Suomessa vielä varsin alhainen.

Yritä nyt vaan terästää otettasi ! Yhä odotan sitä mainostamaasi kritiikin kera esitettyä totuutta ja vain totuutta monikulttuurisuuden lieveilmiöistä.

Monikulttuuri kirjoitti...

Maahanmuutto saattaa luoda tällaista sosiaalista eriarvoisuutta (tuloerot, slummiutuminen), tästä on näkyviä esimerkkejä pohjoismaista ja myöskin jo Suomessakin (esimerkkinä itä-helsingin lähiöt). Maahanmuutto ja sopeutuminen vaatii aina työtä, myös maahanmuuttajalta itseltään, kaikki eivät ole kypsiä tähän.

Kysyit ja vastasit itse. Miten tämä kaikki liittyy maahanmuuttoon?

Ehkä ilmaisin itseäni väärin aiemmin. Tarkoitus ei ole kritiikin kera esittää yhtään mitään. Tarkoitus on vain listata faktoja, ei mitään muuta kuin listata faktoja.

Eikä kukaan toimituskunnasta odota, että tämä vielä vähän aikaan puree kehenkään. Katsotaan, kunhan lista pitenee.

monikko kirjoitti...

Juu, mutta vastasin myös, että se ei välttämäti ole ongelma. Ongelmien tai aluillaan olevien ongelmien eteen on tehtävä aktiivisesti työtä. Ongelmat eivät siis ole aina ristiriidassa maahanmuuttoon hyväksyvästi suhtautuvan kannan kanssa.

Miten listan pituus vaikuttaa tässä yhteydessä mitenkään ja mihinkään, mihin sen pitäisi vaikuttaa. Itse pystyn kehittämään tähän yhteyteen heti noin...sanotaanko...tuhatkohtaisen listan näitä negatiivisia otsikoita. Ei tässä ole kyse siis siitä, ettei kukaan tiedosta näitä negatiivistenkin asioiden olemassaoloa. Edelleenkään en ymmärrä mihin bloginne pyrkii, mikä on teidän tarkoituksenne ? Haluatteko, että monikulttuurisuus pyyhitään pois maailmankartalta ja kaikki nytkin jo yhdessä elävät eri etniset ryhmät astusivat historiankirjoissa sivun taaksepäin ja muuttaisivat tiukasti omiin reserveihinsä toisistaan erilleen, vaikuttaa aika käsittämättömältä ratkaisulta. Oma mielipiteeni on taas se, että tätä kehitystä ei voi enää muuttaa, emme elä siinä yhteiskunnassa, joka pystyi eristäytymään omaan "onnelaansa". Myös Suomi on monikulttuurinen maa, jossa asuu lukuisia etnisiä ryhmiä jo omastakin takaa (mm. saamelaiset, romanit, ruosinkieliset, tataarit, ortodoksit, juutalaiset...ihan miten väljästi monikulttuurisuutta tulkitaan löytyy vieläkin lukuisampi joukko alakulttuureita..lesbot, homot, ....). Kertokaa please tarkoituksenne ja mitä ehdotatte tilalle, on helppo kritisoida mitä tahansa, mutta vaikeampi tehdä jotakin. Pahimpia narisijoita ja muutoksen haukkoja ovat aina olleet ne, jotka kaikkein vähiten asioihin ovat kykeneväisiä/ halukkaita puuttumaan. Pahimmat rasistitkin löytyvät sieltä työttömistä, kouluttamattomista, lähiöjepeistä, pubipunaniskoista..niistä, joita tarvitsemme tässä yhteiskunnassa vielä vähemmän kuin ulkomaalaisia.

Monikulttuuri kirjoitti...

Tulipas pitkästi juttua.

Tarkoitus on aina vaan se sama: kasata yhteen paikkaan pitkää listaa asioista, jotka ovat kaikki yksittäistapauksia, vain yksittäistapauksia, joita ei saa yleistää.

monikko kirjoitti...

heh heh, ei saa yleistää, mutta sitähän tämä blogi tekee. tämähän on vittuilua. sanokaa suoraan se, mitä mukamas olette olevinanne, mistä moinen kaksinaamainen huvittavan teennäinen mukamas -idea tulee. teistähän ei löydy suorapuheista silmiinkatsovaa suomalaista tekemälläkään.

Monikulttuuri kirjoitti...

Herran jestas.

Mitähän se nyt muutakaan voisi olla kuin vittuilua. Totta kai se on vittuilua.

Ja odota vaan kun lista tästä kasvaa. Näitä tulee vastaan pari-kolme viikossa, jos historiasta mitään voi ennustaa.

Ja, varmaan jo sadannen kerran, meidän pyrkimyksemme on koota yhteen paikkaan keissit, joihin törmäämme. Ainakin sinua se näkyy häiritsevän, joten johonkin tässä on osuttu jo näin lyhyen ajan työllä.

Jos haluat, kerro ihmeessä miksi tämä listanpito on sinusta noin ikävä asia.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa työtä! Olen itse ajatellut vastaavaa mutta pääasia että joku tekee. Onnea ja ÄLKÄÄ vaan lopettako. Kiitos.