10.3.09

Vartti 10.3.2009

Poliisi etsii yhä kioskiryöstön yrittäjää

Herttoniemen R-kioski Helsingissä yritettiin ryöstää tiistaina noin kello 13.10. Tekijää ei ole vielä tavoitettu, ja Helsingin poliisi julkisti keskiviikkona valvontakameran kuvan saadakseen vihjeitä.

Poliisi pyytää liikkeessä ryöstön yrityksen aikaan ollutta, mutta ennen poliisin tuloa poistunutta naisasiakasta ottamaan yhteyttä.

Ryöstöä yritti alle 20-vuotias, noin 180 sentin pituinen ja hoikka tummaihoinen mies, joka oli pukeutunut beigeen, hupulliseen takkiin. Takissa oli epäsäännöllisiä mustia pieniä ruutuja.

Takin alla ryöstöyrityksestä epäillyllä oli valkoinen huppari. Jalassaan miehellä oli tummat housut. Päässään hänellä oli vaaleanruskea neulepipo.

Astuessaan sisään Hiihtomäentie 36:ssa sijaitsevaan kioskiin nuorimies ilmoitti, että kyseessä on ryöstö. Kädessään hänellä oli teräase.

Ryöstäjä siirtyi tiskin taakse, jolloin naismyyjä yritti paeta. Ryöstäjä ei päästänyt myyjää, vaan kaatoi hänet lattialle ja löi häntä niskan seutuville. Poliisin mukaan myyjä ei saanut vammoja.

Kioskissa oli sisällä tapahtumahetkellä mies- ja naisasiakas, joista toinen huusi ryöstäjälle poliisin olevan tulossa.

- Ilmeisesti suomea ymmärtänyt mies lähti silloin livohkaan, tutkinnanjohtaja Mauri Salomaa Helsingin poliisista kertoo.

Poliisi seurasi lumisessa maastossa miehen jalanjälkiä Hiihtäjäntielle asti, mutta tekijää ei saatu kiinni. Hän on saattanut jatkaa pakoa Herttoniemen metroasemalle.

Beigen takkinsa mies pudotti pakomatkan aikana läheiseen metsään.

Poliisi kaipaa tietoja kaikista mahdollisista silminnäkijähavainnoista virka-aikaan numeroon 09-189 5464 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 09-189 4002.

Jos ryöstön yrityksessä käytettiin teräasetta tai muuta hengenvaaralliseksi luokiteltavaa esinettä, rikosnimikkeenä tapauksen tutkinnassa käytetään törkeää ryöstön yritystä.

Lähde

Ei kommentteja: