19.3.09

Iltalehti 19.3.2009

Isää syytetään 3-vuotiaan murhan yrityksestä
Raaka puukotus

3-vuotiasta poikaansa puukottanut mies sai vaimoltaan kyyneleisen halauksen heti oikeudenkäynnin aluksi.


Oikeudenkäynti 3-vuotiasta poikaana puukottanutta sudanilaismiestä vastaan jatkuu Jyväskylän käräjäoikeudessa.

Puukottajan vaimo saapui Jyväskylän käräjäoikeuteen vuolaasti kyynelehtien. Ensi töikseen nainen ontui syytetyn paikalla istuvan 50-vuotiaan miehensä luokse soperrellen itkuista vuodatusta. Nainen halasi miestään kouristuksenomaisesti useita minuutteja.

3-vuotiasta poikaansa puukottanut ulkomaalaistaustainen mies sen sijaan istui suhteellisen tyynenä vaimon tunnemyrskystä huolimatta.

Käräjäoikeuden puheenjohtaja kielsi ensi töikseen oikeussalissa kuvaamisen. Vaikka aviopari ymmärtää suomea, molemmilla on silti oma tulkkinsa oikeudenkäynnin ajan. Vaimolla on mukanaan myös tukihenkilö.

Vaimo haluaisi, että oikeudenkäynti käytäisiin suljetuin ovin.

- Kyseessä on perheen sisäinen asia ja perhettä voimakkaasti koskettava tapahtuma, vaimon avustaja sanoi.

"Se oli vain huitaisu"

50-vuotiaan sudanilaismiehen puolustus esitti, että pojan murhaytitys olisi ollut pelkkä törkeä pahoinpitely.

- Päämieheni myöntää huitaisseensa poikaa kohti puukolla käskien tätä olemaan hiljaa. Hänellä ei ollut tarkoitusta varsinaisesti lyödä tai viiltää poikaansa. Isku vain sattumalta osui kaulaan, puolustus esitti.

Lisäksi miehen avustaja toi esiin, että 50-vuotias yritti heti tekonsa jälkeen pysäyttää ohiajavia autoja saadakseen pojalleen apua.

Syyttäjän lukema tekotapa murhan yrityksessä on varsin raaka. Isä on viitlänyt pikkupoikansa kurkun lähes auki siten, että vain kurkkutorven takaseinä jäi ehjäksi. Myös pään kannattelijalihas vaurioitui. Veriteko aiheutti massiivisen verenvuoden ja vakavan hengenvaaran.

Pojan äiti vaatii 2 000 euroa henkisistä kärsimyksistä. Äiti ei vaadi 50-vuotiaalle miehelleen rangaistusta. Pojalle vaaditaan 7 500 euroa kivusta ja särystä, 7 500 henkisistä kärsimyksistä ja 7 500 pysyvästä kosmeettisesta haitasta.

Kosto vaimolle?

50-vuotiasta miestä syytetään myös laittomasta uhkauksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Kaikki haastehakemuksessa mainitut teot ovat osa samaa tapahtumasarjaa, joka ajoittuu myöhäiseen lauantai-iltaan 3. tammikuuta.

Tragedia sai alkunsa perheen kotona Jyväskylän Myllyjärvellä.

Tuolloin olivat paikalla isän ja pikkupojan lisäksi äiti ja neljä alaikäistä tytärtä. Perheriita kulminoitui siihen, että isä lähti kotoaan autolla, mutta otti mukaansa nuorimman lapsensa, 3-vuotiaan pojan.

Myöhemmin mies pysäytti Muuramen Autotalon kohdalla autoilijan ja pyysi tätä soittamaan poliisille. Poliisin saavuttua selvisi, että pikkupoikaa oli puukotettu.

Vakavasti loukkaantunut lapsi kiidätettiin ambulanssilla Keski-Suomen keskussairaalaan.

Mies on tunnustanut veriteon poliisin kuulusteluissa. Teon motiivina on ilmeisesti ollut kosto vaimolle.

Lähde

Ei kommentteja: