13.3.09

Ilta-Sanomat 13.3.2009

Romanialaiset jallittelivat poliisia pohjoisessa

Ruotsin kilvillä varustettu henkilöauto yritettiin tankata anastetulla pankkikortilla Ouluntullin huoltamolla myöhään keskiviikkoiltana. Kun pankkikortilla maksaminen ei onnistunut, seurue kaasutti pikaisesti paikalta. Bensalasku jäi maksamatta.

Poliisi havaitsi auton 8-tiellä Limingan kohdalla, mutta ei saanut kehoituksestaan huolimatta autoa pysähtymään. Päinvastoin, auto kaasutti villisti ja koitti karistaa sininutut kannoiltaan ajamalla huomattavaa ylinopeutta.

Raahesta hälytettiin poliisipartio karkureita vastaan. Kun pakenijat havaitsivat edessään poliisipartion, ponkaisi liikkuvasta autosta ulos kolme miestä pakosalle maastoon.

Poliisi tavoitti yhden kyytiläisen välittömästi. Poliisikoira löysi auton kuljettajan kotvasen kuluttua metsästä. Kolmas henkilö pääsi karkuun.

Viimeiset havainnot kadoksissa olevasta henkilöstä on Revonlahdelta12.3 aamuyöstä klo 04:10. Mies oli liikkunut polkupyörällä Oulun suuntaan.Kadonnut mies on pukeutunut tummiin housuihin, pipoon sekä toppatakkiin, jonka yläosa on valkoinen ja alaosa on tumma, poliisi ilmoittaa.

Tutkinnassa kävi ilmi, että auton kuljettaja on mitä ilmeisemmin Romanian kansalainen. Myös Revonlahdella kadoksiin jäänyt henkilö on ilmeisesti Romaniasta.

Romanialaiset liikkuivat Ruotsin Kiirunasta anastamallaan punaisella Volvo S60 mallisella autolla Suomeen Karesuvannosta. Miesten käyttämästä autosta löytyi ainakin Norjan Narvikista sekä Haukiputaalta ja Oulusta anastettua omaisuutta, Oulun poliisista kerrotaan.

Lähde

Ei kommentteja: