20.12.08

Ilta-Sanomat 20.12.2008

Koruvarkauksien sarja Etelä-Suomessa - ulkomaalaisryhmää epäillään

Poliisi epäilee neljän ulkomaalaisen muodostaman ryhmän varastaneen koruja eri liikkeistä eteläisessä Suomessa. Pitkäkyntiset iskivät Kotkassa ja Kouvolassa perjantaina sekä Mäntsälässä lauantaina. Ryhmässä oli kaksi miestä ja kaksi naista.

Ensimmäinen varkaus tapahtui Kotkassa Karhulan Jumalniemen kauppakeskuksessa perjantaina kello 16.45. Poliisin mukaan koruliikkeestä lähti pitkäkyntisten matkaan runsaasti kaulaketjuja.

Seuraavaksi saman seurueen epäillään jatkaneen matkaa Kouvolaan. Siellä Prismakeskuksen kello- ja kultasepänliikkeestä anastettiin koruja kello 19:n ja 20:n välillä.

Lauantaina poliisi sai puolestaan ilmoituksen kello 12.25 tapahtuneesta varkaudesta, joka tapahtui kelloliikkeessä Mäntsälän keskustassa. Saman porukan epäillään vieneen täältä runsaasti koruja.

Ryhmän epäillään siepanneen korut niin, että henkilökunnan huomio oli rötöstelyn ajaksi pyritty siirtämään muualle.

Poliisi tutkii tapauksia törkeinä varkauksina, ja saman seurueen osuutta tutkitaan kaikkiin rikoksiin.

Varkaat käyttivät eri kieliä

Seurue puhui poliisin mukaan englantia ja saksaa, mutta keskenään heidän epäillään puhuneen myös venäjää. Iältään ryhmän jäsenet olivat 35-45-vuotiaita.

Toisen pariskunnan mies oli 165-170 senttiä ja nainen 160 senttiä pitkä. Toisen pariskunnan mies ja nainen olivat näitä hieman pidempiä.

Seurue oli siististi pukeutunut, ja sen jäsenillä oli yllään tummat takit. Toisella miehellä oli musta siilitukka, jossa oli raidoituksia.

Poliisi kaipaa tietoja muun muassa siitä, miten seurue on liikkunut.

Havainnot voi ilmoittaa Kotkan poliisille numeroihin 071-8 735 449, 071-8 735 440, 071-8 735 442 tai sähköpostiosoitteeseen palaute@kotka.poliisi.fi.

Lähde

Ei kommentteja: