23.11.08

Vantaan Sanomat 23.11.2008

Vantaalaiset ja helsinkiläiset nuoret kärhämöivät Tapulissa

Vantaalaiset ja helsinkiläiset nuoret ovat ottaneet viime aikoina yhteen Helsingin Tapulikaupungin alueella. Poliisin mukaan kyse ei ole jengitappeluista. (Kuvaaja: Jani Jakonen) Poliisi on joutunut viime aikoina puuttumaan vantaalaisten ja helsinkiläisten nuorten nahisteluihin Helsingin Tapulikaupungissa.

Tilannetta seurannut Malmin poliisipiirin komisario Ari Jokinen sanoo, että tienoolla on ollut "jonkinlaista kärhämää". Jokisen mukaan levottomuuksia on ollut parina viime viikonloppuna.

Virkavalta on saanut tiedon uhkaavista tilanteista sivullisilta, jotka ovat soittaneet hätäkeskukseen. Pahoilta joukkotappeluilta on poliisin mukaan vältytty.

–Nuorisojoukot ovat kokoontuneet Puistolan aseman läheisyyteen ilta-aikaan. Poliisipartiot ovat olleet ajoissa paikalla ja estäneet isommat yhteenotot, Jokinen kertoo.

Hänen mukaansa poliisin läsnäolo on rauhoittanut tilanteen, ja väki on hajaantunut.

Poliisin tiedossa ei ole, miksi Tapulikaupunkiin on kerääntynyt useita kymmeniä nuoria Vantaalta ja Helsingistä selvittelemään välejään. Paikalla on tavattu ainakin tikkurilalaisia teinejä.

–En ainakaan lähtisi sanomaan, että tässä olisi kyse kaupunginosien välisestä taistelusta Tapuli vastaan Tikkurila, Jokinen pohtii.

Myöskään Vantaan poliisin rikoskomisario Juha Juurinen ei tiedä tarkalleen, mistä liikehdinnässä on kyse. Poliiseille ei ole tehty rikosilmoituksia levottomuuksista.

Juurinen kertoo, että on kuullut vain huhuja siitä, että Vantaalta mennään riehumaan Tapulikaupunkiin. Viime maanantaina Tikkurilassa etnistä ryhmää edustavat teinit ryöstivät 12-vuotiaan pojan. Virkavalta kuuli ryöstön selvittelyn yhteydessä juttua siitä, että tekijät olivat aikeissa lähteä tappelemaan Helsinkiin.

Nuorison liikehdintä herättää huolta Tapulikaupungissa. Nimettömänä pysyttelevän asukkaan mukaan Tapulikaupungissa on ollut levottomuuksia 8. marraskuuta jälkeen ja niissä on syntynyt pahaa jälkeä. Väkivaltaisissa yhteenotoissa on käytetty puukkoja, rautaputkia ja muuta kättä pidempää.

–Jengitappeluissa on saatu pahoja ruhjeita, ainakin yhtä ihmistä on puukotettu ja tyttö on raiskattu, asukas listaa.

Asukkaan mukaan Tapulikaupungissa on kyllästytty tilanteeseen. Poliisilta perätään tehokkaampia toimia.

–Tapulissa ei voi liikkua iltaisin. Virkavalta ei osaa tehdä mitään turvallisuuden takaamiseksi.

Komisario Jokinen kiistää, että Tapulikaupungissa olisi ollut viime aikoina vakavampia väkivaltatapauksia. Myös Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön ylirikoskomisario Kari Tolvanen toteaa, ettei heidän tietoonsa ole kantautunut alueelta puukotuksia, raiskauksia tai muita vakavampia rikoksia.

Helsingin poliisi tehostaa kuitenkin partiointiaan Tapulikaupungissa. Virkavalta uskoo, että alueen liikehdinnässä on kyse lyhytaikaisesta ilmiöstä.

Lähde

Ei kommentteja: