12.11.08

Turun Sanomat 12.11.2008

Poliisin paljastama toiminta jatkunut ainakin vuodesta 2002
Turkulaisissa thai-hierontapaikoissa järjestetty törkeää paritusta


Turun poliisi epäilee Turussa asuvaa thaimaalaista naista törkeästä parituksesta. Viisikymppinen nainen on pyörittänyt kahta Turun keskustassa toimivaa thai-hierontapaikkaa. Molemmissa paikoissa on tarjottu hieronnan ohella maksullista seksiä. Suomessa jo pidempään asunut nainen on kuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Poliisi pääsi parittajan jäljille tarkkailemalla liikkeitä ja puhuttamalla niiden asiakkaita. Tarkkailu alkoi poliisin ylijohdon käynnistettyä vuosi sitten thai-hierontapaikkojen selvittelyprojektin.


Myös omistaja myi seksiä

Turun poliisi on puhuttanut yhteensä 41 liikkeissä yhden viikon aikana käynyttä asiakasta. Heistä yksitoista myönsi ostaneensa seksiä. 17 asiakasta kertoi, että maksullista seksiä oli tarjottu, mutta he eivät tarttuneet tarjoukseen.

Seksiä ovat ilmeisesti tarjonneet liikkeiden omistajan lisäksi useampi työntekijä. Poliisin arvion mukaan myyjiä on kaikkiaan ollut puolenkymmentä. Kaikkien henkilöllisyyttä ei tosin ole saatu selville.

Haastatellut naiset ovat kolmekymppisiä ja kotoisin Thaimaasta. He ovat pääosin kiistäneet seksin myynnin, vaikka se ei suoranaisesti olekaan lainvastaista.

Kahta hierontalaitosta tarkkailtiin tämän vuoden elokuussa. Sen perusteella poliisi katsoi tarpeelliseksi aloittaa esitutkinnan. Rikoskomisario Jaakko Haukka kertoo, että poliisin huomio kiinnittyi paikkojen henkilökuntaan, tai paremminkin sen puutteeseen.

- Naisella oli ainoastaan yksi palkattu työntekijä. Liikkeitä oli kuitenkin kaksi ja ne olivat auki seitsemän päivää viikossa aamusta iltaan. Se on aika paljon yhdelle osa-aikaiselle.


Satojen tuhansien laiton bisnes

Yhtätoista seksiä ostanutta miestä epäillään seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä. Miehet ovat kiistäneet tienneensä, että seksipalveluja heille myynyt henkilö oli parituksen kohde.

Poliisi laskee, että päätekijänä toiminut nainen on ansainnut parituksella yli 233 000 euroa. Häneltä on esitutkinnan yhteydessä takavarikoitu 51 000 euron arvosta käteistä sekä koruja. Haukan mukaan toiminta on jatkunut vuosia.

- Ensimmäinen liike on perustettu vuonna 2002. Yksi haastatelluista miehistä kertoi ostaneensa samasta paikasta seksiä jo tuolloin. Poliisi uskoo, että toiminta on pysynyt muuttumattomana koko ajan.

Esitutkinnan aikana poliisi kuulusteli myös kahta hierontapaikoille toimitilat vuokrannutta henkilöä. Heitä epäiltiin osallisiksi törkeään paritukseen, mutta vuokraajat ovat kiistäneet tienneensä liiketoiminnan todellisesta luonteesta. Poliisi onkin luopunut heihin kohdistuneista epäilyistä. Molemmat vuokranantajat ovat sittemmin irtisanoneet tilojen vuokrasopimukset.

Jutun esitutkinta on loppusuoralla ja siirtynee syyttäjälle vielä marraskuun aikana.

Lähde

Ei kommentteja: