10.11.08

Iltalehti 10.11.2008

Lehti:
Nuori nainen piileskelee "kunniamurhalla" uhkailevaa isäänsä

25-vuotias nainen pelkää isänsä murhaavan hänet, kertoo Ilta-Sanomat.


Vieraan sukulaismiehen kanssa avioliittoon pakotettu irakilaissyntyinen nainen erosi miehestään toissa kesänä. Raivostunut isä tuli naisen asuntoon Kuopiossa, kaatoi tämän lattialle ja potki ympäri kehoa. Naisen mukaan isä kertoi haluavansa tappaa tyttärensä ajamalla autolla tämän päälle.

Samoihin aikoihin isä pahoinpiteli myös 23-vuotiasta tytärtään hakkaamalla tätä päähän ja jalkapohjiin kepillä. Tytär oli ilmoittanut, ettei halua asua vanhempiensa kanssa. Pakolaisasioihin perehtyneen terveydenhoitajan mukaan jalkapohjien hakkaaminen kuuluu niin kutsuttuun falanga-järjestelmään, tarkoituksena on estää hakatun käveleminen kipeiden jalkapohjien avulla. Oikeudenkäynnissä tytär kuitenkin perui kertomuksensa pahoinpitelystä.

Isä kiisti oikeudessa kaikki syytteet, mutta käräjäoikeus tuomitsi isän kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen kahden tyttärensä pahoinpitelystä. Myös hovioikeus piti tuomion ennallaan. Lisäksi isä joutuu maksamaan vanhemmalle tyttärelleen 500 euroa kivusta ja särystä.

Ilta-Sanomien mukaan isäänsä pelkäävä tytär piileskelee tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla salaisessa osoitteessa.

Suomessa ei ole todistetusti tehty vielä yhtään kunniamurhaa. Ruotsissa tapauksia on tullut esiin muutamia. Vuonna 2002 Ruotsissa herätti suurta huomiota nuoren kurdinaisen, Fadime Sahindalin tapaus. Fadimen isä ampui tyttärensä, koska tämä oli isänsä mielestä häpäissyt perheensä seurustelemalla ruotsalaisen pojan kanssa.

Lähde

Ei kommentteja: