13.6.07

Iltalehti 13.6.2007

Hyllytetty pelaaja kuristi tuomaria

Amatöörijalkapalloilija raivostui mokattuaan maalipaikan.

Tuomaria motannut pelaaja sai 15 vuoden pelikiellon ja koko FC Botanin joukkue suljettiin sarjasta lokakuussa 2005 tapahtuneen välikohtauksen jälkeen.

"Keskitytään nyt vain peliin", erotuomari ehti ohjeistaa hiiltynyttä jalkapalloilijaa Helsingin Pirkkolan urheilukentällä kesäkuussa 2005 käydyssä harrastajasarjan ottelussa.

Peli päättyi kesken toisen puoliajan, kun punaisesta kortista hermostunut pelaaja kävi erotuomariin käsiksi ja kuristi kaulasta niin voimakkaasti, että tuomari lyyhistyi nurmikolle.

Muut pelaajat ympäröivät miehet ja yrittivät rauhoittaa raivostunutta.

Maahanmuuttajataustainen jalkapalloharrastaja tuomittiin tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa pahoinpitelystä sakkorangaistukseen. Suomen Palloliitto on jo määrännyt hänelle kuuden vuoden pelikiellon.

- Muistaakseni hän ei edes valittanut siitä. Joukkue ei saanut rangaistusta, sillä katsottiin, etteivät johto tai muut pelaajat olisi voineet vaikuttaa tämän yksittäisen pelaajan käytökseen, kurinpitovaliokunnan puheenjohtaja Risto Niiranen toteaa.

Sai syötön, menetti pallon

Erotuomarin ja todistajien kertomuksen mukaan vuonna 1969 syntynyt pelaaja jaksoi soittaa suutaan läpi koko ottelun.

- Yhdelle joukkuetoverille annettiin aluksi varoitus potkaisusta. Se meni ihan ok, pelaajat paiskasivat kättä sopimuksen merkiksi. Tämä toinen pelaaja, joka ei tilanteeseen edes liittynyt, ei kuitenkaan tykännyt tuomarin ratkaisusta, kihlakunnansyyttäjä Ritva Arni kertaa.

Pelaaja meni uhoamaan tuomarille, joka pyrki rauhoittelemaan tilannetta. Aggressiivisen käytöksen jatkuessa erotuomari näytti pelaajalle keltaista korttia.

Toisella puoliajalla tapahtui taas; tuomarille uhonnut pelaaja sai syötön, mutta menetti pallon saamatta maalia.

- Hän tuli jälleen tuomarin luo ja nimitteli tätä halventavasti, Arni kertoo.

Erotuomari päätyi antamaan toisen varoituksen, joka tarkoitti punaista korttia. Uhoajan peli oli pelattu.

- Siitä alkoi pahoinpitely. Pelaaja hyökkäsi suoraan erotuomarin kimppuun. Hän kuristi niin kovaa, että tuomari lyyhistyi maahan.

Peli päätettiin keskeyttää erotuomarin loukkaannuttua.

Pelaaja tuomittiin pahoinpitelystä 55 päiväsakon rangaistukseen, mistä maksettavaa kertyi 495 euroa. Lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan uhrille kivusta 200 euroa sekä oikeudenkäyntikulut.

Lähde

Ei kommentteja: