6.8.06

Turun Sanomat 6.8.2006 (3.)

Raisiolaiskaverukset hakattiin sairaalakuntoon

Raisiolaisten Tero Rumpusen ja Petri Hihnalan silmissä pimeni arkiyönä vajaat kaksi viikkoa sitten. Kolmekymppiset kaverukset olivat palaamassa ravintolasta Turun keskustassa, kun heidän kimppuunsa käytiin takaapäin kävelykadulla. Miehet iskettiin katuun ja heitä pahoinpideltiin muun muassa päähän.

Ulkomaalaistaustaisilta vaikuttaneet tekijät ehtivät poistua paikalta ennen poliisin tuloa. Tilannetta ei edeltänyt minkäänlainen sanaharkka eikä miehiltä anastettu mitään.

Hihnala selvisi tapauksesta Rumpusta lievemmin vammoin. Taksiyrittäjänä toimiva Rumpunen toimitettiin hengenvaarallisia kallonmurtumia saaneena sairaalaan. Käyntiin lähteneestä toipumisesta huolimatta vielä ei tiedetä, voiko hän omasta halustaan huolimatta enää palata työelämään.

- Tapahtunut mikä tapahtunut, Rumpunen huokaa.

Kaveruksia ihmetyttää katuväkivallan raaistuminen.

- Kiukkuiseksi pistää, että tullaan lyömään ilman syytä isolla porukalla, Hihnala myöntää.

Teron äiti Seija Rumpunen järkyttyi tapauksesta niin, että otti yhteyttä sisäministeriöön asti kysyäkseen, mitä yleisen turvallisuuden tunteen lisäämiseksi voitaisiin tehdä. Hän koki, ettei hänen huoltaan otettu vakavasti.

- Tavallinen kansalainen ei saa tällaisessa tilanteessa mitään tukea. Turkulaiset poliitikotkaan eivät ole tarttuneet asiaan. On huolestuttavaa, jos ihmiset alkavat ottaa oikeuden omiin käsiinsä.
Myös Turun poliisi saa sapiskaa suhtautumisestaan rikoksen kohteeksi joutuneiden uhrien läheisiin.

- Poliisien reaktio oli uskomaton. Sieltä tuli vain ohje, ettei keskustaan kannata mennä illalla. Eihän se voi olla oikein, etteivät ihmiset enää uskalla liikkua, hämmästelee Seijan ystävätär Brita Kannosto.

Hän myöntää, ettei poliisien resurssien lisääminen yksin riitä parantamaan turvallisuuden tunnetta.

- Pitäisi selvittää syyt, jotka johtavat väkivaltaan.

Lähde

Ei kommentteja: