25.8.06

Ilta-Sanomat 25.8.2006

Lahden ahdistelijat iskivät taas

Pari viikkoa sitten miehen yliajamaksi Lahdessa joutunut 14-vuotias lahtelaistyttö joutui viime lauantaina jälleen ahdistelun kohteeksi kotinurkillaan.

Nyt asialla oli viisi aikuista miestä. Autolla tytön päälle ajanut 37-vuotias somalimies ei ollut joukossa, sillä hän on edelleen vangittuna epäiltynä tytön tapon yrityksestä.

Tyttö ei viikkoon uskaltanut liikkua kotinsa seinien ulkopuolella. Pelko esti häntä menemästä ulos. Hän poti samalla yliajossa saamiaan vammoja.

Viime lauantaina tyttö meni Mukkulan ostoskeskukseen. Heti keskuksen nurkalla viisi arviolta noin 30-vuotiasta miestä piiritti tyttöä, nimitteli häntä huoraksi ja esti tytön vapaan kulun.

Poliisit tulivat paikalle. Tytön isä teki tapahtumista rikosilmoituksen. Poliisi on kuulustellut tytön estelyyn osallistuneita miehiä.

Jutun tutkinnanjohtaja, komisario Taisto Kuhlman kertoo, että toistaiseksi viikon takainen tapahtuma on kirjattu samaan tapahtumaketjuun yliajon kanssa.

- Miehiä on kuultu asiasta. He ovat olleet vähäsanaisia. Pahoinpitelyä ei tapahtunut. He sulkivat tytöltä tien ja nimittelivät häntä, kertoo Kuhlman.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Työministeri Tarja Filatov (sd.) pitää vakavina ja tuomittavina Kotkan Suulisniemessä pakolaisiin kohdistuneita hyökkäyksiä.

- Tapahtumat on tutkittava perusteellisesti ja syylliset on saatettava vastuuseen teoistaan. Rikoksen rasistisuus tekee sen erityisen tuomittavaksi, Filatov sanoi perjantaina.

Kotkan kaupunki ja poliisi ovat toimineet Filatovin mukaan tapauksessa nopeasti.

- On välttämätöntä suojella ihmisiä, jotta he voisivat elää ilman pelkoa. Myanmarilaiset pakolaiset ovat joutuneet jättämään kotimaansa siksi, että heitä on vainottu. On kohtuutonta, että he Suomessakin kohtaavat väkivaltaa, hän tähdensi.

STT
-------------------------------------------------------------------------------

Eipä ole SDP:n ministeri vaivautunut kommentoimaan Suomalaiseen alaikäiseen tyttöön kohdistuvaa "rasismia"..