21.8.06

Iltalehti 21.8.

Kenialaismies kiistää raiskaussyytökset

Sarjaraiskauksesta epäilty 22-vuotias kenialaismies kiistää edelleen syyllistyneensä laittomuuksiin. Rikoskomisario Markku Stenberg Helsingin poliisista sanoo, että nuorukainen on ollut kuulusteluissa yhteistyökykyinen ja -haluinen. Hän myöntää olleensa naisten kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä mutta kieltää, että tapahtumiin liittyisi mitään rikollista.
- Siinä on selkeä näkemysero, mitä hän sanoo ja mitä laki asiasta sanoo, Stenberg valottaa. Poliisi epäilee kenialaismiestä tällä hetkellä viidestä raiskauksesta tai sen yrityksestä.

Vihjeryöppy tunromerkkien julkaisun jälkeen

Miehen tuntomerkit julkaistiin toissa viikolla useissa tiedotusvälineissä, minkä jälkeen poliisille alkoi sadella yhteydenottoja.

Stenbergin mukaan ilmoituksia on nyt tarkisteltu ja lopputulema näyttäisi olevan viisi epäiltyä seksuaalirikosta. Vielä viime viikolla hän arvioi, että juttuja olisi kuusi.
Rikosnimikkeet varmistuvat lopullisesti, kun pöytäkirjat valmistuvat.

Uhrit alle kolmekymppisiä

Helsingin käräjäoikeus vangitsi kenialaismiehen puolitoista viikkoa sitten todennäköisin syin epäiltynä alle kolmekymppisen naisen raiskauksesta. Raiskauksen uskotaan tapahtuneen uhrin asunnossa Helsingin Pikku Huopalahdessa elokuun alussa. Mies jäi nopeasti kiinni.
Lisäksi poliisin tietoon on tullut neljä muuta epäiltyä raiskausta tai sen yritystä. Kaikki uhrit ovat alle kolmekymppisiä. Stenbergin mukaan miehellä on ollut tapana lyöttäytyä hänelle entuudestaan tuntemattomien naisten seuraan, minkä jälkeen matka on jatkunut yleensä kuta kuinkin sulassa sovussa uhrien asunnolle.

Hänen käytöksensä on muuttunut tilanteen edetessä seksuaalisesti uhkaavaksi.
Epäilty on liikkunut ainakin Helsingin ydinkeskustassa sekä Herttoniemessä, jossa hänellä on lähiomaisia.

Jutun yhteydessä Näkökulma:

Miehestä karkotuspäätös

Samainen mies on tuomittu aiemmin Helsingin käräjäoikeudessa vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen Kaisaniemen puistossa viime vuoden heinäkuussa tapahtuneesta raiskauksesta.

Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen viime kuun alkupuolella.

Ulkomaalaisvirasto on tehty päätöksen miehen karkottamisesta, mutta tämä on valittanut ratkaisusta.Syyttäjälle juttu mennee syyskuun aikana.

Lähde

2 kommenttia:

Turkulaine kirjoitti...

Mies potkittiin sairaalakuntoon Turussa

Turun Sanomat

Viiden hengen joukko pahoinpiteli 26-vuotiaan miehen Turun Jäkärlässä sunnuntai-iltana. Yksi tekijöistä saatiin kiinni läheltä tekopaikkaa hetki tapahtuman jälkeen. Raakaa hyökkäystä tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä.

Joukko hyökkäsi toistaiseksi tuntemattomasta syystä ohikulkijan kimppuun ja pahoinpiteli tämän.

Tekijät muun muassa potkivat maassa maannutta uhriaan päähän niin, että tämä sai isoja haavoja kasvoihinsa.

Poliisin saapuessa paikalle uhri sekä tekijät olivat kateissa. Hetken kuluttua sekavassa tilassa vaellellut uhri kuitenkin löytyi ja hänet toimitettiin sairaalaan.

Vähän myöhemmin poliisi löysi alueelta miehen, jota epäillään yhdeksi tekijöistä. Virolainen mies passitettiin Turun poliisitalolle esitutkintaa varten.

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2006-08-22,104:2:399866,1:0:0:0:0:0:

Anonyymi kirjoitti...

Joskus joku puhui TV:ssa tahan malliin...

http://www.youtube.com/watch?v=e5P2n1UOMtA