25.8.06

Iltalehti 25.8.2006

Nuorisojoukkoa epäillään huumeiden välityksestä

Poliisi epäilee nuorten myyneen hasista ja ulkomailta tuotua tupakkaa Porin seudulla. Epäiltyjen joukossa on myös alaikäisiä.

Porin poliisi epäilee yhteensä 25:tä Porissa ja Ulvilassa asuvaa nuorta huumausaineen käyttörikoksista. Poliisin mukaan osa epäillyistä on myös myynyt hasista ja ulkomailta tuotua tupakkaa toisille nuorille. Heidän epäillään syyllistyneen huumausainerikoksiin ja törkeisiin huumausainerikoksiin. Joukkoon kuuluu myös alaikäisiä.

Rikollinen kaupanteko alkoi vuosi sitten syksyllä ulkomailta tuodulla tupakalla. Loppuvuodesta myyntiin tuli hasista, jota haettiin Poriin Kouvolan seudulta.

Osa nuorista pakotettiin myyntiin

Kuluvan vuoden alussa huumeiden välitys lisääntyi, kuten myös huumeiden käytön rahoittamiseksi tehdyt omaisuusrikokset. Toukokuussa Porin käräjäoikeus vangitsi kaksi ulkomaalaissyntyistä parikymppistä miestä, joita epäillään törkeistä huumausainerikoksista.

- Päätekijät ilmoittivat nuorille, mitä he haluavat vastineeksi huumeesta ja osoittivat heille omaisuusrikoksen kohteen. Osa nuorista puoliksi pakotettiin myymään hasista edelleen. Jos joku kieltäytyi, hänelle ilmoitettiin että myyt sen joka tapauksessa, takaisin emme sitä ota, tutkintaa johtanut rikoskomisario Juha Joutsenlahti Porin poliisista kuvailee.

Esitutkinta saatu päätökseen

Joutsenlahden mukaan hasiksesta pyydettiin kaksi kertaa normaalia katukauppahintaa suurempia summia.

Rikosvyyhdin esitutkinta on saatu päätökseen ja tapaus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaa varten. Suurin osa epäillyistä on 15-18-vuotiaita. Kuusi heistä on alle 15-vuotiaita ja kahdeksan täysi-ikäisiä. Yksi joukkoon kuulunut kuoli kesällä todennäköisesti huumausaineeksi luokiteltavan lääkkeen yliannostukseen.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hassu juttu. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun kuulen hashiksen ostamiseen tarvitun omaisuusrikoksien tekoa.