7.5.08

Ilta-Sanomat 7.5.2008

Ihmissalakuljetusta EU-maista Suomeen

Uudentyyppistä ihmissalakuljetusta on havaittu Suomessa. Henkilöt pyrkivät tulemaan Suomeen esimerkiksi toisesta EU-maasta mm. väärennettyjen muukalaispassien avulla. Ne puolestaan on myönnetty oleskelulupaa varten.

Tällaista toimintaa on havaittu tapahtuneen jo lokakuusta 2007 lähtien, sanoo kapteeniluutnantti Seppo Häkkinen rajavartiolaitoksesta.

- Tutkintaan on kirjattu yhteensä kuusi rikosilmoitusta, joissa laittoman maahantulon järjestämisen epäillään tapahtuneen sisärajaliikenteessä. Pääasiallinen reitti on ollut Kreikasta Suomeen. Useat tapaukset ovat tulleet ilmi tullitarkastusten yhteydessä

Tapauksissa on käytetty mm. toiselle henkilöille kuuluvia passeja, Suomen muukalaispasseja ja väärennettyjä Suomen passeja. Yli kymmenen henkilöä on tällä tavoin tuotettu Suomeen, sanoo Häkkinen.

- Lähes kaikissa tapauksissa järjestämisestä epäiltynä ovat Suomessa asuvat ulkomaalaiset henkilöt, jotka ovat järjestäneet maanmiehiään Suomeen.

Tutkinta on edelleen kesken.

- Yhdessä tapauksessa vastaaja on jo tuomittu puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen laittoman maahantulon järjestämisestä, kertoi Häkkinen.

Lähde

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?641240

Anonyymi kirjoitti...

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/84613.shtml

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Ohikulkijat+puukottivat+miest%C3%A4+Kontulasta/1135236260565?ref=rss