29.4.07

Kaleva 29.4.2007

Mies hakattiin Rajakylän ostoskeskuksessa


Rajakylän ostoskeskuksessa Oulussa pahoinpideltiin vuonna 1983 syntynyt oululaismies perjantaina iltapäivällä. Teko tapahtui kello 16.15 aikoihin, kun vuonna 1987 syntynyt ulkomaalaistaustainen mies löi ja potki oululaismiestä.

Jonkin ajan kuluttua pahoinpitelijä hakkasi uhrinsa asunnon ovea vasaralla ja liikkui uhkaavasti asunnon pihamaalla, mies kantoi mukanaan vasaraa, ilmakivääriä ja ilmapistoolia.

Teosta epäilty mies on otettu kiinni ja hän on poliisin hallussa. Poliisi kertoi tapauksesta vasta sunnuntaina.

Lähde

25.4.07

Kaupunkilehti Vartti 25.4.2007

Suvela, Suvelantie

Alle kolmekymppinen mies käveli Tuomarilan juna-asemalta kohti Espoon keskusta, kun vastaan tuli nelihenkinen, ulkomaalaissyntyinen nuorisoporukka. Osapuolten välille tuli kiistaa ja käsirysy. Tappelun aikana alle kolmekymppistä tuikattiin teräasella. Mies kävi tikkauttamassa vammansa sairaalassa ja teki ilmoituksen poliisille seuraavana iltana.

Lähde

24.4.07

Helsingin Sanomat 23.4.2007

Ampuja tappoi miehen ja haavoitti naista Imatralla

Imatra. Mies ampui kerrostalon porraskäytävässä miestä ja naista järeällä käsiaseella maanantaina iltapäivällä Imatralla. Ammuttu mies kuoli heti ja nainen haavoittui vakavasti. Ampuja pakeni juosten paikalta.

Ampuminen tapahtui kello 15.15. Imatran Sienimäen kaupunginosassa Rouskunkatu yhdessätoista. Ampuja odotti porraskäytävässä ja ampui kerran sekä miestä että naista.

Ammuttu 42-vuotias mies on Itävallan kansalainen.

Poliisi käynnisti laajat etsinnät ampujan tavoittamiseksi. Poliisi epäili ampujaksi haavoittuneen, vuonna 1966 syntyneen naisen entistä aviomiestä.

Ulkomaalaistaustainen, vuonna 1963 syntynyt mies oli liikkeellä farmariautolla. Poliisi löysi auton kello 17 aikaan Imatran Sotkulammentieltä. Pian sen jälkeen mies löytyi Sotkulammentien varrella olevasta omakotitalosta. Hän oli paennut tuttavansa asuntoon.

Mies oli haavoittanut itseään ampumalla jo ennen poliisin tuloa. Hän oli vakavasti loukkaantunut ja hänet vietiin Etelä-Karjalan keskussairaalaan.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä murhana ja murhan yrityksenä.

Lähde

Lisää yksityiskohtia Ilta-Sanomien uutisessa.

Turun Sanomat 22.4.2007

Nuoret riehuivat puukeppien kanssa Turun keskustassa

Turun keskustassa sattui sunnuntain vastaisena yönä ryöstö ja kaksi törkeää pahoinpitelyä lyhyellä aikavälillä.

Kello 1:n aikoihin Yliopistonkadulla kolme 16-18-vuotiasta huppareihin pukeutunutta tummaihoista nuortamiestä iski puukepillä takaapäin vuonna 1985 syntynyttä turkulaismiestä takaraivoon. Yhdellä pahoinpitelijällä oli punainen ja kahdella vaalea huppari. Tekijät anastivat uhriltaan repun. Uhri toimitettiin sairaalaan.

Hieman ensimmäisen tapauksen jälkeen samainen porukka pahoinpiteli Kauppiaskadulla myös vuonna 1985 syntyneen turkulaismiehen puukepillä sairaalakuntoon.

Mahdollisesti yksi saman pahoinpitelijäporukan jäsenistä riehui kello 2:n maissa keppinsä kanssa Kauppatorilla. Poliisi sai vuonna 1989 syntyneen ulkomaalaismiehen kiinni ja toimitti poliisilaitokselle. Toistaiseksi syy väkivaltaiseen käyttäytymiseen ei ole selvinnyt.

[Uutiseen ei pysyvää linkkiä.]

17.4.07

Helsingin Sanomat 16.4.2007

Toinenkin ihmiskaupasta epäilty vangittiin

Vantaan käräjäoikeus vangitsi maanantaina 38-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta.

Toinen samasta rikoksesta epäilty, 1972 syntynyt mies vangittiin viime perjantaina. Miehet ovat intialaistaustaisia Suomen kansalaisia.

Rajavartiolaitos epäilee heidän pakottaneen intialaismiehen työskentelemään ilmaiseksi eri yrityksissä useilla paikkakunnilla Etelä-Suomessa puolentoista vuoden ajan. Mies on kertonut työskennelleensä ravintolassa ja torikauppaan liittyvissä tehtävissä, sanoo tutkinnanjohtaja Marko Jokela rajavartiolaitoksesta.

Rajavartiolaitos epäilee, että mies järjestettiin laittomasti Intiasta Suomeen toissa vuonna. Pakkotyön epäillään jatkuneen toissa viikon perjantaihin asti.

Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen rikostutkinta, jossa epäillään Suomeen kohdistuneeseen ihmissalakuljetukseen liittyneen myös ihmiskauppaa.

Lähde

16.4.07

Länsiväylä 15.4.2007

Poliisi neuvoo aina ilmoittamaan ahdistelijasta

Lyhyen ajan sisällä Espoossa on sattunut kolme raiskauksen yritystä ja yksi raiskaus. Viimeisin yritys oli viikko sitten yöllä Kauklahdessa, jossa 17-vuotiaan naisen kimppuun käytiin hänen kävellessään yöllä rautatieasemalta poispäin.

Sitä edelliset raiskausyritykset tapahtuivat muutaman päivän välein, 25. ja 22. maaliskuuta, edellinen Espoonlahdessa ja jälkimmäinen Olarissa.

Noin 20-vuotias nainen raiskattiin 14. maaliskuuta Mankkaalla. Yöllä kolmen jälkeen Kokinkyläntietä Juhannusmäen suuntaan kävelleen naisen kimppuun kävi mies, joka raahasi hänet metsään ja sitoi kädet.

– Lyhyen ajan sisällä näin monta tapausta ei ole tavallista. Turhan monta tapausta, toteaa Espoon poliisin väkivaltarikosyksikön rikosylikonstaapeli Jukka Helander.

Poliisi ei kuitenkaan epäile, että tekijä olisi sama mies. Tuntomerkit ovat liian erilaiset, mutta ne viittaavat hyökkääjän olleen ulkomaalaisen kahdessa tai kolmessa tapauksessa.

Väkivallanteot on tehty ulkona. Samaan aikaan on poliisin tietoon tullut raiskauksia myös yksityisasunnoissa, mutta Helanderin mukaan ne ovat luonteeltaan vähän toisenlaisia.

– Näihin ulkosalla tehtyihin tekoihin liittyy seuraamista ja vaanimista. Se on aika huolestuttavaa. Nämä vaanijat ovat yleensä taparikollisia. Naisten kimppuun on käyty yöllä, paitsi Olarissa, jossa uhrina oli aamulla kouluunsa menossa ollut 15-vuotias tyttö. Mies kaatoi tytön maahan, mutta lähti karkuun tytön rimpuiltua ja lähellä olleen pyöräilijän kuultua tytön avunhuudot.

– Ketään ei ole otettu kiinni näistä hyökkäyksistä, Helander toteaa.

Hän kehottaa naisia ilmoittamaan poliisille jos heihin on käyty käsiksi tai heitä on seurattu, tai lähellä on muuten käyttäydytty epämääräisesti. Kaikki eivät nimittäin ilmoita ahdistelijasta jos onnistuvat itse pääsemään tästä eroon.

Välttämättä ei tarvitse tehdä edes rikosilmoitusta, riittää kun ottaa poliisiin yhteyttä, huomauttaa Helander.

– Saamme ainakin tiedon tapahtuneesta ja pienikin vihje voi osoittautua tutkimuksissa arvokkaaksi. Poliisi neuvoo aina ilmoittamaan ahdistelijasta.

Lähde

15.4.07

Kaleva 15.4.2007

Opiskelija sai nyrkistä Oulun yössä

Oululainen opiskelija sai nyrkistä sunnuntaina aamuyöstä Oulun keskustassa. Ystäväporukassa liikkeellä ollut opiskelija tapasi yöllä entuudestaan tutun ulkomaalaisen miehen kavereineen. Opiskelija oli ollut ulkomaalaisen miehen kanssa käsirysyssä pari viikkoa aiemmin.

Joku porukkaan kuulunut löi tapaamisen yhteydessä oululaista kasvoihin, ja hänen korvakorunsa irtosi aiheuttaen korvanlehteen vertavuotavan naarmun.

Ulkomaalaislähtöinen mies oli etsinyt oululaista aiemmin tapahtuneen kahinoinnin takia ja uhitellut hänen veljelleen, jotta tämä paljastaisi oululaisen olinpaikan.

Lähde

14.4.07

Helsingin Sanomat 14.4.2007 (3.)

Suomi ehkä lähettämässä tutkimusryhmän Ruandaan

Suomi saattaa lähettää tutkimusryhmän Ruandaan selvittämään Suomessa asuvan, kansanmurhaan osallistumisesta epäillyn ruandalaismiehen mahdollista osuutta asiaan. Asiasta kertoo lauantain Borgåbladet.

Lehden mukaan Ruanda olisi pyytänyt Suomea myös luovuttamaan vangittuna olevan miehen Ruandaan. Borgåbladet käyttää tietojensa lähteenä Ruandan pääkaupungissa Kigalissa ilmestyvää lehteä.

Suomessa asuvan ruandalaismiehen epäillään osallistuneen Ruandan kansanmurhan suunnitteluun, johtamiseen ja toteutukseen keväällä 1994. Pappina toiminut mies vangittiin pitkänäperjantaina epäiltynä joukkotuhonnasta eli kansanmurhasta.

Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Thomas Elfgren ei halunnut juurikaan kommentoida tietoja lauantaina. Hän sanoi STT:lle, että poliisi tekee yhteistyötä Ruandan oikeusviranomaisten, YK:n tuomioistuimen ja muiden maiden kanssa.

Kysymykseen Ruandan pyynnöstä luovuttaa mies maahan Elfgren vastasi:

"Heillä on toive, niin kuin yleensä kaikista heidän etsintäkuuluttamistaan henkilöistä, että voisi käydä oikeutta siellä kansainvälisessä tuomioistuimessa." Hän jatkoi, että tällaiset kysymykset ovat täysin ennenaikaisia, eikä poliisi edes tee näitä ratkaisuja.

Lähde

Helsingin Sanomat 14.4.2007 (2.)

Epäily: Ihmiskauppaa useilla paikkakunnilla

Vantaan käräjäoikeus vangitsi intialaistaustaisen miehen todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä perjantaina. Lisäksi toinen Intiasta lähtöisin oleva mies on pidätettynä samasta rikoksesta epäiltynä.

Rajavartiolaitos epäilee, että kaksikko on pakottanut väkivallalla uhkaamalla kolmannen aasialaismiehen työskentelemään yli puolentoista vuoden ajan ilmaiseksi eri yrityksissä useilla paikkakunnilla Etelä-Suomessa.

Kyseessä on ensimmäinen rikostutkinta, jossa Suomeen kohdistuvaan ihmissalakuljetukseen epäillään liittyvän ihmiskauppaa.

Tutkinnanjohtaja Marko Jokelan mukaan epäillyn ihmiskaupan uhri järjestettiin laittomasti Aasiasta Suomeen toissa vuonna. Pakkotyön epäillään päättyneen vasta toissa viikon perjantaina.

Työpäivät venyivät 10–12-tuntisiksi.

"Hänelle oli luvattu töitä ja hyvää palkkaa Suomesta. Omien sanojensa mukaan hän ei saanut yhtään palkkaa", Jokela huomauttaa.

Rajavartiolaitos pitää mahdollisena, että epäillyn ihmiskaupan järjestäjiä on enemmän kuin kaksi ja uhreja enemmän kuin yksi.

Lisäksi rajavartiolaitos epäilee, että ihmiskaupan taustalla on järjestäytynyt rikollisorganisaatio, jolla on jäseniä Suomen lisäksi myös Aasiassa.

Esitutkinta on vasta alussa.

Lähde

Helsingin Sanomat 14.4.2007

Moni epäili ihmiskaupan olemassaoloa

Harva niin sanottu asiantuntija uskoi vielä vuosituhannen vaihteessa, että ihmiskauppaa tapahtuisi myös Suomessa.

"Viranomaiset, minä muiden muassa, ovat aiemmin kiistäneet Suomen kytkökset ihmiskauppaan. Meidän on pikkuhiljaa pakko myöntää Suomi ihmiskaupan kauttakuljetusmaaksi ja ehkä jossain määrin myös kohdemaaksi", rajavartiolaitoksen majuri Ilkka Herranen sanoi maaliskuussa 2005.

Ulkoministeriön työryhmä arvioi huhtikuussa 2005, että Suomen kautta kuljetetaan tai Suomeen tuodaan vuosittain satoja ihmiskaupan uhreja.

Työryhmän mukaan ihmisiä viedään Suomen kautta muun muassa Saksaan, Ranskaan, Italiaan, Espanjaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Uhrit päätyvät yleensä prostituoiduiksi ja pimeille työmarkkinoille.

Rikoslakiin tuli pykälät ihmiskaupasta elokuussa 2004. Suomessa on annettu ihmiskauppatuomioita toistaiseksi ainoastaan yhdessä oikeusjutussa.

Helsingin käräjäoikeus ja hovioikeus ovat langettaneet erään rikollisliigan jäsenille tuomiot törkeästä ihmiskaupasta kehitysvammaisen naisen parituksen vuoksi.

Poliisi tutkii paraikaa, onko eräässä pietarsaarelaisessa etnisessä ravintolassa syyllistytty ihmiskauppaan.

Poliisi on epäillyt ihmiskauppaa myös savonlinnalaisessa kiinalaisravintolassa sekä eräässä Jyväskylän ja Varkauden seutujen prostituutiojutussa.

Nämä epäilyt lievenivät kuitenkin tutkinnan aikana kiskonnan tapaiseksi työsyrjinnäksi ja paritukseksi.

Ihmiskaupasta tuomitaan vankeutta neljästä kuukaudesta kuuteen vuoteen.

Törkeästä ihmiskaupasta rangaistus on kahdesta kymmeneen vuotta vankeutta.

Lähde

13.4.07

Iltalehti 12.4.2007

Koronkiskonnasta jättikorvaukset

Huimia korkoja aasialaistaustaisilta naisilta kiskonut mies joutuu maksamaan yli 180 000 euron korvaukset.

Korvauksista osa tuomittiin valtiolle rikoshyötynä. Osan saavat kiskonnan uhreiksi joutuneet lukuisat naiset.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 39-vuotiaan miehen torstaina vuodeksi ja 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä kiskonnasta.

Uutta lainaa korkojen maksuun

Oikeuden mukaan aasialaistaustainen kiskoja teki rikoksen suunnitelmallisesti ja toiminta oli ammattimaista. Kiskonnan uhrit olivat vähävaraisia ja heidän taloudellinen asemansa oli heikko. He kertoivat oikeudessa kokeneensa suuria vaikeuksia korkojen maksussa. Monet joutuivat ottamaan uutta lainaa pystyäkseen maksamaan miehen vaatimia korkoja. Kiskoja pyysi lainaamistaan rahoista usein 20 prosentin kuukausikorkoa.

Syytetty kiisti oikeudessa rikoksen. Miehen mielestä koroista ei sovittu mitään vaan kaikki perustui thaimaalaiseen tapaan, jossa lainansaaja eli autettu itse määrää, kuinka paljon hän hyvittää auttajaansa. Miehen mukaan kaikki perustui vapaaehtoisuuteen.

Rahaa lainaksi peleihin

Rahanlainaus tapahtui pääkaupunkiseudulla vuosina 2003-2005. Usein rahaa lainattiin pelaamiseen. Poliisi on kuvaillut, että osa uhreista oli peliriippuvaisia.

Oikeuden mukaan kiskoja ei toiminut yksin. Hänen suomalainen miesapurinsa sai vuoden ehdollista avunannosta törkeään kiskontaan ja huumausaineen käyttörikoksesta. Suomalainen naisapuri sai vuoden ehdollisen tuomion törkeästä rahanpesusta.

Asunnossa läjäpäin velkakirjoja

Miesapuri oli kiskojan tuttu. Hänen asunnostaan poliisi löysi läjäpäin velkakirjoja ja muutamia velkalistoja. Oikeus katsoi, että miesapuri osallistui aktiivisesti laittomien korkojen perintään. Naisapuri on kiskojan naisystävä. Hän säilytti ja siirteli rikoksella hankittuja rahoja. Molemmat joutuvat osallistumaan uhreille maksettaviin korvauksiin kiskojan kanssa.

Neljäs jutussa tuomittu sai sakot tuottamuksellisesta rahanpesusta. Aasialaistaustainen tuomittu oli huolimaton ja kierrätti rahoja tilinsä kautta.

Jutussa oli alun perin syytettynä kuusi ihmistä. Kahden syyte hylättiin, koska käräjäoikeus ei löytänyt näyttöä rikoksesta.

Lähde

12.4.07

Kaupunkilehti Vartti 11.4.2007

Kauklahti, Kauklahden asema

Sunnuntai 8.4. noin klo 2

Mies yritti raiskata nuoren naisen Kauklahdessa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Vuonna 1989 syntynyt nainen oli lähtenyt Kauklahden asemalta Riiantietä kohden ja oikaissut matkallaan Kauklahden koulun vieressä olevan metsikön läpi. Mies kävi naisen kimppuun metsäpolulla, kaatoi hänet maahan ja riisui naisen bleiserin ja kaulahuivin. Sen jälkeen mies lähti pois. Poliisi etsii teosta epäiltynä n. 20-25-vuotiasta, 175cm pitkää ja normaalivartaloista miestä. Miehellä on vaaleanruskea iho, lyhyt, suora tukka ja hän puhuu sujuvaa englantia. Espoon poliisi epäilee, että naista on seurattu juna-asemalta lähtien. Havainnoista voi soittaa poliisin väkivaltarikosyksikköön virka-aikana, puh. 5254 380.

Lähde

11.4.07

Kaleva 11.4.2007

Nuori gambialaispoika tuomittiin pahoinpitelyistä

17-vuotias gambialainen poika tuomittiin 120 euron sakkoihin Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona. Pahoinpitelyt olivat sattuneet viime vuoden kesä- ja joulukuussa.

Asianomistajalla katsottiin olevan osutta asiaan joulukuussa perhekodissa sattuneessa kahakassa. Tapaus katsottiin hätävarjelun liioitteluksi.

Toisessa, kesäkuussa sattuneessa pahoinpitelyssä, poika löi Rotuaarilla vastaantullutta nuorta tyttöä nyrkillä huuleen.

Lähde


Ilta-Sanomat 11.4.2007

Ulkomaalaissyntyinen raiskasi naisen Hervannassa
Tampereen poliisi pyytää yleisön apua

Noin 20-vuotias nainen raiskattiin pitkäperjantaina aamuyöstä Tampereen Hervannassa. Tekijää ei ole tavoitettu.

Epäilty raiskaus tapahtui Hervannan kaupunginosassa 6.4. aamulla kello 04.30-05.00 aikoihin.

Nainen oli tullut linja-autolla kaupungin keskustasta ja jäänyt Hervannassa Tapsantorin pysäkillä pois ja lähtenyt yksin kävelemään Lindforsinkatua pitkin.

Lindforsinkatu 4 kohdalla tuntematon mieshenkilö oli ottanut naisesta käsin kiinni ja työntänyt tämän kiinteistön sisäpihalle johtavaan ajoväylään, missä mies oli raiskannut naisen.

Tampereen poliisin mukaan raiskauksesta epäilty mies oli ulkomaalaista syntyperää, mahdollisesti eteläeurooppalainen.

Miehellä oli tumma lyhyt tukka ja lyhyt koko suun ympäri ulottuva muotoiltu parta.

Mies oli noin 30-vuotias ja 180-190 cm pitkä sekä rotevan oloinen.

Miehen henkilöllisyys on edelleen selvittämättä.

Poliisi pyytää teon silminnäkijöitä tai mahdollisesti tekijästä tietäviä ottamaan yhteyttä Tampereen poliisiin, p. 07187 45803 tai 050-3954150.

Lähde

7.4.07

Helsingin Sanomat 7.4.2007

Ruandalainen mies vangittiin epäiltynä osuudesta kansanmurhaan

Porvoon käräjäoikeus vangitsi perjantaina kansanmurhaan osallistumisesta epäillyn ruandalaismiehen. Keskusrikospoliisin pyynnöstä oikeus käsitteli vangitsemisasiaa suljetuin ovin. Päätöksen perustelut määrättiin salassa pidettäviksi.

Joukkotuhoamisesta epäilty mies työskenteli ennen Ruandan kevään 1994 tapahtumia pastorina Ruandan baptistikirkossa.

Silminnäkijöiden kertomusten mukaan hutumiehen väitetään johtaneen hyökkäyksiä tutseja vastaan Etelä-Ruandassa.

Ruandan kansanmurha alkoi huhtikuussa 1994, ja siinä äärihutut murhasivat muutamassa kuukaudessa arviolta 800000 tutsia ja maltillista hutua.

Burundissa 1951 syntynyt mies on asunut Suomessa vuodesta 2003. Hän on hakenut perheineen Suomesta turvapaikkaa. Ulkomaalaisvirasto ei ole vielä tehnyt asiassa päätöstä.

Mies pidätettiin torstaina epäiltynä joukkotuhoamisesta eli osallistumisesta kansanmurhan suunnitteluun ja johtamiseen. Seuraavana päivänä hänet vangittiin.

Keskusrikospoliisi on tutkinut vuoden alusta lähtien miehen osallisuutta Ruandan kansanmurhaan keväällä 1994. Miehen nimi on Ruandan hallituksen julkistamalla ulkomailla asuvien etsittyjen listalla.

Tutkinta tehdään yhteistyössä Ruandan oikeusviranomaisten ja YK:n asettaman kansainvälisen sotilasrikostuomioistuimen kanssa.

Poliisi arvioi esitutkinnan kestävän useita kuukausia.

Lähde

3.4.07

Iltalehti 3.4.2007

Kukkakauppiaan surmaaja pääsee vapaaksi

Helsinkiläisen kukkakauppiaan surmaaja pääsee vapaalle jalalle kesäkuun puolivälin tienoilla.

Murhasta ja törkeästä ryöstöstä tuomittu mies anoi Helsingin hovioikeudelta ehdonalaista vapauttamista. Oikeus suostui pyyntöön.

Turkkilaismies meni ostamaan kukkia Hämeentiellä sijaitsevasta kaupasta vuonna 1995. Kaupassa hän sai ajatuksen ryöstää rahat. Mies kuristi ensin kauppiaan tajuttomaksi. Kassakone ei kuitenkaan auennut, ja ryöstön uhri alkoi heräillä. Mies otti veitsen ja viilsi naiskauppiaan hengiltä.

Elinkautinen murhasta

Tekijä tuomittiin elinkautiseen marraskuussa vuonna 1995. Korkein oikeus ei aikoinaan antanut jutussa valituslupaa, ja elinkautinen murhasta jäi voimaan.

Viime syksynä voimaan tullut uusi vankeuslaki antoi elinkautisvangeille mahdollisuuden anoa vapautusta Helsingin hovioikeudesta.

Hovioikeuden päätöksellä elinkautisvanki voi päästä ehdonalaiseen vapauteen, joka voidaan myöntää kuitenkin aikaisintaan 12 vankilavuoden jälkeen.

Lähde

1.4.07

Länsiväylä 1.4.2007

Kahdeksan pidätettiin joukkotappeluista Espoonlahdessa

Espoon poliisi on pidättänyt kahdeksan henkilöä Espoonlahdessa käydyistä joukkotappeluista. Sanallisesta loukkaamisesta alkanut kostokierre sai kahden ulkomaalaistaustaisen perheen miehet käymään toistensa kimppuun. Laittomat uhkaukset ja pahoinpitely kauppakeskus Lippulaivassa johtivat joukkotappeluun tiistaina aamulla puoli kahdeksan aikaan Ruorimiehenkadulla. Samana iltana käytiin toinen tappelu kello 19 aikaan Aallonhuipulla.

Nuorimmat tappelijat ovat vähän alle 18-vuotiaita ja vanhimmat 30-vuotiaita. Nujakoissa käytettiin lyömävälineitäkin, ei kuitenkaan teräaseita.

Lähde