3.4.07

Iltalehti 3.4.2007

Kukkakauppiaan surmaaja pääsee vapaaksi

Helsinkiläisen kukkakauppiaan surmaaja pääsee vapaalle jalalle kesäkuun puolivälin tienoilla.

Murhasta ja törkeästä ryöstöstä tuomittu mies anoi Helsingin hovioikeudelta ehdonalaista vapauttamista. Oikeus suostui pyyntöön.

Turkkilaismies meni ostamaan kukkia Hämeentiellä sijaitsevasta kaupasta vuonna 1995. Kaupassa hän sai ajatuksen ryöstää rahat. Mies kuristi ensin kauppiaan tajuttomaksi. Kassakone ei kuitenkaan auennut, ja ryöstön uhri alkoi heräillä. Mies otti veitsen ja viilsi naiskauppiaan hengiltä.

Elinkautinen murhasta

Tekijä tuomittiin elinkautiseen marraskuussa vuonna 1995. Korkein oikeus ei aikoinaan antanut jutussa valituslupaa, ja elinkautinen murhasta jäi voimaan.

Viime syksynä voimaan tullut uusi vankeuslaki antoi elinkautisvangeille mahdollisuuden anoa vapautusta Helsingin hovioikeudesta.

Hovioikeuden päätöksellä elinkautisvanki voi päästä ehdonalaiseen vapauteen, joka voidaan myöntää kuitenkin aikaisintaan 12 vankilavuoden jälkeen.

Lähde

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattais lukea maileja. Tänne voisi löytyä enemmän noita uutisia useammista lehdistä.

Anonyymi kirjoitti...

parempi laittaa ne näihin kommentteihin (en ole ylläpitäjä)

Anonyymi kirjoitti...

Länsiväylä 1.4.2007 sivu 3. www.lansivayla.fi -> näköislehti jne.

Kahdeksan pidätettiin joukkotappeluista Espoonlahdessa

Espoon poliisi on pidättänyt kahdeksan henkilöä Espoonlahdessa käydyistä joukkotappeluista. Sanallisesta loukkaamisesta alkanut kostokierre sai kahden ulkomaalaistaustaisen perheen miehet käymään toistensa kimppuun.

Laittomat uhkaukset ja pahoinpitely kauppakeskus Lippulaivassa johtivat joukkotappeluun tiistaina aamulla puoli kahdeksan aikaan Ruorimiehenkadulla. Samana iltana käytiin toinen tappelu kello 19 aikaan Aallonhuipulla. Nuorimmat tappelijat ovat vähän alle 18-vuotiaita ja vanhimmat 30-vuotiaita. Nujakoissa käytettiin lyömävälineitäkin, ei kuitenkaan teräaseita.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id57246.html

Suomessa Ruandan kansanmurhan tekijöitä?
Julkaistu 04.04.2007, klo 08.11
Ihmisoikeusjärjestöt syyttävät useita Euroopan maita Ruandan kansanmurhasta epäiltyjen suojelemisesta. Järjestöjen mukaan myös Suomi on myöntänyt turvapaikkoja kansanmurhasta epäillyille henkilöille.
Kansainvälisen ihmisoikeusliiton ja Redress-järjestön mukaan Euroopan maissa elää kaikkiaan noin 40 Ruandan kansanmurhasta epäiltyä.

Järjestöt vaativat maiden hallituksia tutkimaan väitteet ja toimittamaan mahdolliset epäillyt oikeuden eteen. Hutut surmasivat noin 800 000 Tutsia Ruandassa kuuden viikon aikana vuonna 1994.

YLE Uutiset

Anonyymi kirjoitti...

Heinola. Heinolan poliisi tutkii erikoista rattijuopumustapausta. Tien päältä tavoitettiin alkuviikosta päihtynyt nainen, joka oli poliisin mukaan laittanut kaksi pientä lastaan peräkonttiin ja vain kaikista pienimmän turvaistuimeen etupenkille.

Sivullinen teki hätäkeskukseen ilmoituksen humalaiseksi epäilemästään kuljettajasta. Sysmästä tavoitettu nainen puhalsi poliisin alkometriin miltei 3,9 promillen lukemat. Verikoe vahvisti tiedon vahvasta humalatilasta.

Kuljettajan vieressä istui turvaistuimessa kaksivuotias lapsi. Kolme- ja viisivuotiaat lapset nainen oli jostakin syystä laittanut auton tavaratilaan.

Vielä ei tiedetä, miten heinolaisen naisen matka kohti naapuripitäjää Sysmää oli kulkenut ja missä vaiheessa hän oli juopunut.

Virkavalta toimitti lapset tutulle perhepäivähoitajalle ja ilmoitti tapauksesta sosiaaliviranomaisille.

Naista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksesta

Anonyymi kirjoitti...

BRYSSEL. Yli 700 ihmistä pidätettiin vuonna 2006 terrorismiin liitetyistä rikoksista EU:n alueella, Europolin tiistaina julkaistu raportti kertoi. Vain puoleen pidätyksistä liittyi islamistiryhmien tai -aktivistien terroriuhkia.

EU:n 27 jäsenmaassa tehtiin viime vuonna lähes 500 terrorismirikosta. Useimmiten asialla olivat Ranskan Korsikan ja Espanjan Baskimaan itsenäisyyttä ajavat separatistit.

Terrorismirikoksia olivat Europolin mukaan muun muassa terroristisen propagandan levittäminen, terrorismin rahoittaminen ja suojan tarjoaminen ääriaineksille.

EU:n alueella toimii useita terroristijärjestöjä, joista jotkut käyttävät unionia vain tukikohtanaan tai rahankeruualueenaan.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1350041

Anonyymi kirjoitti...

Helkkari. Eikö toi edellinen linkki tullutkaan kokonaisena. No täs uusiks: http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1350041

Anonyymi kirjoitti...

Hah, tulihan se edellinenkin siihen. Poistappas nämä häröilypostit niin ei mene spammaukseksi.