14.3.07

Ilta-Sanomat 14.3.2007

Perhe ei hyväksynyt poikaystävää - nainen teki rikosilmoituksen

Perheen kunnian vuoksi kodistaan pakenemaan joutunut nuori turkulaisnainen on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen.

Tapahtumat sattuivat perheessä noin kuukausi sitten. Perheen isä ei hyväksynyt noin 20-vuotiaan tyttärensä poikaystävää. Isä ilmoitti tyttärelle tappavansa hänet, jos tämä jatkaa seurustelua.

IS:n tietojen mukaan isä oli tehostanut uhkaustaan pitämällä isoa veistä tyttären kurkulla. Tytär pääsi ystävien avulla pakenemaan, ja hän siirtyi toiselle paikkakunnalle.

Perhe teki muutaman päivän kuluttua tyttärestä katoamisilmoituksen. Tytär puolestaan teki rikosilmoituksen. Hän ei tehnyt kuitenkaan ilmoitusta isästään, vaan veljestään, joka oli yrittänyt estää häntä poistumasta kotoa.

Tytär ehti olla poissa kotoa lähes kaksi viikkoa. Hän on nyt palannut takaisin kotiinsa.

Turun Naiskeskus -yhdistyksestä kerrotaan, että Turussa on ollut vuoden aikana jo kahdeksan kunnia-ajatteluun liittyvää tapausta. Aiemmin kunnia-ajattelu ei ole poikinut rikosilmoitusta.

Lähde

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=621642

Julman raiskauksen tuomiot ennallaan
ilma
Rovaniemen hovioikeus on pitänyt ennallaan oululaisnaisen julmasta raiskauksesta langetetut tuomiot. Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime vuoden marraskuussa kolme oululaista miestä vankeuteen törkeästä raiskauksesta. Michael Andrew Lofo ja Gak Willyang Mogdam saivat törkeästä raiskauksesta ja varkaudesta neljän vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen. Muawia Abuzaid Tutu Atiya tuomittiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta ja kätkemisrikoksesta.

Lisäksi Oulun käräjäoikeus velvoitti kolmikon maksamaan yhteisvastuullisesti oululaisnaiselle vahingonkorvauksia muun muassa kivusta ja särystä yhteensä 18 750 euroa.

Muutosta Oulun käräjäoikeuden ratkaisuun olivat hakeneet tuomitut.

Mieskolmikko raiskasi noin 30-vuotiaan oululaisnaisen viime vuoden kesäkuussa Oulussa. Nainen huomasi ravintolaillan päätteeksi olevansa vieraassa asunnossa, jossa hänet raiskattiin useaan kertaan. Oulun käräjäoikeuden mielestä teko oli erityisen julma ja nöyryyttävä. Teon yhteydessä käytettiin saksia.

Hovioikeus antoi päätöksestään julkisen selosteen. Jutun oikeudenkäyntiaineisto määrättiin pidettäväksi salassa 25 vuotta.

--------------------------------
c&p suomi24 sivulta: Noin puolisen tuntia julkaisun jälkeen poistivat pari lausetta:

"Miehet olivat afrikkalaisia. He leikkasivat saksilla naisen vaginan ja peräaukon välisen lihan, jotta tämä menettäisi kyvyn pidättää ulosteitaan. Tämä on tapana Afrikassa. Näin he pystyvät häpäisemään naisen, ja merkitsemään hänet haisevaksi hylkiöksi joka ei enää kelpaa kenellekään (eikä tule vahingossa raiskatuksi uudelleen). "

Anonyymi kirjoitti...

Ongelma on yksinkertainen:

"Niitten" mielestä kuolemanrangaistus on olemassa ja se täytäntöönpannaan jopa perheen parissa, kohdistettuna "omapäisyyttä" osoittaneeseen, naispuoliseen perheenjäseneeseen.

"Meidän" mielestämme kuolemanrangaistus on epäinhimillinen ja sellaisena poistettu rauhanajan lainsäädännöstä kokonaan. "Meillä" ei ole tarjota mitään muuta, kuin kukkahattuja ja täytekakkua. Ja "turva"-paikkoja.