4.3.07

Helsingin Sanomat 3.3.2007

Poliisi iski yökerhoon Punavuoressa

Helsingin poliisi on tehnyt rajavartioston ja tullin kanssa yöllisen tarkastuksen Punavuoressa sijaitsevaan yökerhoon. Isku tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä puolenyön jälkeen.

Tarkastuksessa löytyi neljä luvattomasti maassa oleskelevaa henkilöä, jotka otettiin säilöön ulkomaalaislain perusteella. Lisäksi 12 muuta ulkomaalaista otettiin lyhytaikaisesti kiinni henkilöllisyyden ja maassaoleskeluoikeuden selvittämiseksi.

”Heidän henkilöllisyyttään ja papereitaan selvitettiin yön tunteina. Kaksi heistä kutsuttiin Helsingin ulkomaalaispoliisiin antamaan lisätietoja oleskelustaan”, yön iskussa mukana ollut komisario Lasse Jortikka kertoi.

Poliisi ei ole saanut Punavuoren Sohon toiminnasta valituksia naapureilta. Poliisilla oli kuitenkin syytä olettaa, että osalla ravintolan asiakkaista ei ole oleskeluoikeutta Suomessa.

Jortikan mukaan tapahtuman yhteydessä tarkastettiin yhteensä 46 henkilön maassaolon edellytykset.

”Heistä kaksi ei voinut esittää passiaan ja kahdella viisumi oli mennyt vanhaksi.”

Poliisin ja tullin ratsaus ei keskeyttänyt yöllä ravintolan normaalia toimintaa. Yökerhoon mahtuu noin 400 henkeä, mutta siellä oli toissa yönä noin sata henkeä. Asiakaskunta suhtautui tapahtumaan rauhallisesti.

”Ei sieltä mitään joukkopakoa syntynyt, eikä ollut syytäkään”, Jortikka luonnehti tilannetta.

Punavuoren Soho avattiin nykyiselle asiakaskunnalle kaksi vuotta sitten. Ravintola on Ratakadulla.

Lähde

2 kommenttia:

huolestunut kirjoitti...

Kulttuuri sen kuin rikastuu:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703095840721_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Turkulaisoppilas uhkasi tappelussa toista veitsellä

Turun Sanomat

Turun Klassikon koulussa puhkesi keskiviikkona tappelu, jonka yhteydessä yläkoulun oppilas uhkasi toista teräaseella. Kukaan ei loukkaantunut.

Välikohtaus sattui aamupäivällä koulun pihalla. Vastakkain olivat Klassikon seitsemännen luokan oppilas ja samassa koulussa teknisen työn tunnilla ollut Puolalan koulun oppilas. Molemmilla on maahanmuuttajatausta.

Oppilaat ottivat yhteen ensin nyrkein. Myöhemmin Puolalan koulun oppilas kaivoi esiin veitsen. Henkilökunta puuttui asiaan ennen kuin kukaan sai vammoja.

Koulujen rehtorit olivat torstaina haluttomia kommentoimaan asiaa. Turun poliisi tutkii tapahtunutta.

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2007-03-09,104:2:443883,1:0:0:0:0:0: