7.11.06

Turun Sanomat 7.11.2006

Nigerialaisille pitkä tuomio kokaiinin salakuljetuksesta

Kaksi nigerialaismiestä on tuomittu kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksiin laajassa kokaiinin salakuljetusvyyhdessä. Vantaan käräjäoikeus langetti molemmille tuomion yhdeksästä törkeästä huumausainerikoksesta maanantaina.

Oikeuden mukaan Bright Akuma, 25, ja Ghandi Ndem, 30, vastaanottivat pikarahtina Suomeen tuodut kokaiinipaketit ja lähettivät ne edelleen Britanniaan. Huumeen kierrättämisellä Suomen kautta peitettiin aineen lähtömaa Afrikassa tai Etelä-Amerikassa.

Oikeus uskoo, että kokaiinia on liikkunut yli viisi kiloa noin kymmenessä paketissa. Tulli takavarikoi kaksi kiloa kokaiinia.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyseisen "suomalaissotilaan" todettiin jossain aikaisemmassa uutisessa olleen kotoisin muualta kuin Suomesta. (Villinä arvauksena voinee heittää Afganistanin.)

.....

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200611095347612_uu.shtml

Suomalaissotilasta epäillään jättilahjuksista
9.11.2006 14:59

Afganistanissa palvelleen sotilasvirkamiehen epäillään ottaneen noin 20 000 dollarin lahjukset paikallisilta rakennusurakoitsijoilta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että kyseessä olisi ollut vain muutaman tuhannen euron summa. Nyt lahjusepäily on kuitenkin kasvanut hurjasti ensimmäisen tutkintamatkan jälkeen.

Keskusrikospoliisin tutkijat ovat juuri lähdössä toistamiseen Kabuliin selvittämään asiaa.

- Aikaisemmin neljän viikon aikana suoritetut tutkinnat eivät päätyneet loppuun asti. Lähdemme tutkimaan nyt lisää, vahvistaa rikoskomisario Olli Töyräs STT:lle.

Tutkijoita Afganistaniin

Afganistaniin lähtee kaksi KRP:n tutkijaa ja yksi puolustusvoimien tutkija. Sama ryhmä teki myös edellisen tutkinnan.

Töyrään mukaan viime kerralla tutkijoilla loppui aika kesken.

- Nyt koetetaan täydentää tutkintaa siitä, mihin viimeksi jäätiin. Haluamme saada kaikki asiat selvitettyä ja kuulustelut tehtyä.

Epäilty ollut maassa tulkkina

Poliisi epäilee suomalaisessa kriisinhallintajoukossa palvellutta sotilasvirkamiestä lahjusten ottamisesta. Käytännössä epäilynä on, että mies olisi ottanut rahaa urakoitsijoilta, jotka ovat halunneet solmia sopimuksia suomalaisten kanssa. Epäilty on toiminut Kabulissa tulkkina.

- Häntä on kuulusteltu useaan otteeseen. En lähde kommentoimaan sitä, onko hän myöntänyt mitään, Töyräs sanoo.

Lahjusten ottaminen on poliisin pääepäily. Mahdollista kuitenkin on, että muitakin rikosepäilyjä vielä syntyy tutkinnan edetessä.

Kabulissa vuodesta 2004

Poliisi tarkastelee miehen Kabulissa viettämää palvelusaikaa, joka on alkanut vuonna 2004. Mies on vapautettu epäilyjen takia palveluksesta.

Keskusrikospoliisi sai lahjusepäilyn tietoonsa elokuussa, kun Pääesikunnan tutkintaosasto pyysi tutkinta-apua.

Poliisi on tapauksen yksityiskohdista vielä melko vaitonainen tutkinnan keskeneräisyyden vuoksi. Epäilty on ollut pidätettynä, mutta hänet on päästetty vapaaksi.

STT