10.11.06

Iltalehti 10.11.2006

Laajasalon surmaajalle seitsemän vuotta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi bangladeshilainen miehen entisen avovaimonsa taposta alentuneesti syyntakeisena.

Helsingin Laajasalossa veitsellä nuoren naisen tappanut mies oli tekohetkellä alentuneesti syyntakeinen. Käräjäoikeus langetti perjantaina bangladeshilaiselle Hossain Mridhalle seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen taposta.

Mridha surmasi entisen avovaimonsa helmikuussa naisen asunnossa. Surmatyön jälkeen tuomittu asui vainajan kanssa liki viikon. Tapaus ilmeni vasta, kun naisen huolestunut äiti otti yhteyttä hätäkeskukseen. Tarkastukselle lähteneet poliisit tapasivat asunnon ovella Mridhan, joka kertoi naisen kuolleen mahdollisesti lääkkeiden yliannostukseen.

Uhri löytyi verisenä sängyltä ja surma-aseena käytetty veitsi vuoteen alta.

Oikeus ei uskonut vahinkoon

Mielentilatutkimuksen mukaan 27-vuotias Mridha oli vakavasti masentunut ja hänellä oli myös narsistisia ja epäsosiaalisia piirteitä. Helsingin käräjäoikeus ei pitänyt tekoa vahinkona mutta uskoi, että tuomittu toimi kiihtyneessä mielentilassa.

- Teko ei vaikuttanut harkitulta vaan pikemminkin impulsiiviselta, oikeus lausui.

Tuomittu joutuu maksamaan uhrin äidille korvauksia yhteensä yli 13 000 euroa.

"Epätoivoinen ja rakastunut"

Mridha saapui Suomeen viime vuoden toukokuussa ja anoi turvapaikkaa. Pari kuukautta myöhemmin hän tapasi 26-vuotiaan naisen ja muutti lähestulkoon heti tämän luokse. Pari erosi tammikuussa, ja nainen kielsi Mridhaa tulemasta takaisin.

Käräjäoikeuden mukaan mies tuntui olevan epätoivonen ja rakastunut. Bangladeshilainen oli Suomessa yksin vailla omaa asuntoa ja sukulaisia. Oikeuden mukaan tuomittu oli riippuvainen tyttöystävästään, koska hän asui vieraassa maassa eikä osannut kieltä.

Helmikuista surmatyötä edelsi ilta ravintolassa, josta Mridha lyöttäytyi entisen avovaimonsa matkaan. Nainen lupasi, että Mridha saisi jäädä yöksi mutta aamulla hänen olisi lähdettävä ja vietävä asunnossa olevat tavaransa mukanaan.

Asunnossa pari alkoi riidellä, sillä nainen ilmoitti, ettei enää aio ryhtyä seurustelemaan Mridhan kanssa. Mies masentui ilmoituksesta, sillä vielä joulukuussa pari oli suunnitellut naimisiinmenoa. Hän haki keittiöstä veitsen ja uhkasi viillellä ranteensa auki.

Isku rikkoi kylkiluun

Mridha kertoi oikeudessa, että nainen yritti estää hänen aikeensa ja pari päätyi painimaan sängylle. Mridhan mukaan hänen kädessään ollut veitsi osui taistelun tiimellyksessä vahingossa naiseen.

Oikeus piti kertomusta epäuskottavana. Isku suuntautui alhaalta ylöspäin ja oli niin voimakas, että se rikkoi naisen kylkiluun.

Syyttäjä Markku Pohjanoksa oli eri mieltä mielentilatutkimuksesta ja vaati Mridhalle vähintään yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta.

Lähde

1 kommentti:

JN kirjoitti...

Tällä pariskunnallahan oli ollut ennastaan aika rajuja riitoja. Surma oli jo ennakoitavissa, mutta asialle ei tehty mitään. No, helppo jossitella jälkeenpäin.