13.11.06

Turun Sanomat 13.11.2006

Väärin paperein Suomeen tulleille sakkoja

Tampereen käräjäoikeus tuomitsi maanantaina sakkoihin neljä länsiafrikkalaista miestä, jotka olivat saaneet oleskeluluvan Suomessa väärennettyjen papereiden perusteella. Tuomitut ovat iältään 26-28-vuotiaita. Päätekijä väärensi muille kirjeet, joiden mukaan heidät oli hyväksytty opiskelemaan Tampereen yliopistoon. Hän väärensi tai hankki väärennökset myös aiemmista päästötodistuksista, yritysten suosituskirjeistä ja pankkien tiliotteista. Syyttäjä vaati päätekijälle rangaistusta laittoman maahantulon järjestämisestä. Oikeuden mukaan hän ei ollut lain tarkoittamalla tavalla tuonut muita Suomeen, joten hänet tuomittiin avunannosta rekisterimerkintärikoksiin. Päätekijä sai 70 päiväsakkoa eli 420 euron sakot. Muut saivat kukin 30 päiväsakkoa eli 180 euron sakot.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Tampereen käräjäoikeus tuomitsi maanantaina sakkoihin neljä länsiafrikkalaista miestä, jotka olivat saaneet oleskeluluvan Suomessa väärennettyjen papereiden perusteella. Tuomitut ovat iältään 26-28-vuotiaita. Päätekijä väärensi muille kirjeet, joiden mukaan heidät oli hyväksytty opiskelemaan Tampereen yliopistoon. Hän väärensi tai hankki väärennökset myös aiemmista päästötodistuksista, yritysten suosituskirjeistä ja pankkien tiliotteista. Syyttäjä vaati päätekijälle rangaistusta laittoman maahantulon järjestämisestä."

Vain sakkoja? Eikö väärin perustein maahantulleet olisi pitänyt myös karkoittaa? Tai ehkä niin tapahtuikin, mutta sitä ei kerrottu uutisessa.