3.11.06

Iltalehti 2.11.2006

Ei kutsua juhliin - ajoi sukulaisensa yli

Silminnäkijöiden mukaan mies kaasutti suoraan uhrinsa päälle.

41-vuotias kiinteistönhoitaja kuunteli tyynenä tapposyytettä asianajajansa Seppo Kolarin vieressä.

41-vuotias kiinteistönhoitaja raivostui, kun hän ei saanut kutsua sukulaismiehensä juhliin. Rähinä päättyi karusti: mies ajoi sukulaisensa kuoliaaksi.

Nyt miehelle vaaditaan vähintään 9 vuoden vankeusrangaistusta taposta. Asian käsittely alkoi eilen Kuopion käräjäoikeudessa.

Kohtalokas törmäys tapahtui viime heinäkuun lopulla Kuopion Rypysuolla, Puijon pohjoispuolella sijaitsevalla asuntoalueella. Yhteen asuntoon oli kokoontunut joukko Myanmarista eli entisestä Burmasta vuonna 2000 Suomeen tulleita ihmisiä juhlimaan yhdessä.

Kun syytetty oli soittanut juhlapaikan perheen isälle ja kuullut taustalta monien yhteisten tuttujen ääniä, hän oli suuttunut siitä, ettei häntä ollut kutsuttu mukaan.

Syytetty pitää vahinkona

Vaimonsa estelyistä huolimatta juhlien järjestäjä otti aseekseen pitkän veitsen ja putkimaisen siivousvälineen varren ja lähti pihalle, jonne myös uhkailija saapui.

Kerrostalojen parvekkeilta tilannetta seuranneet naapurit kertoivat auton kiihdyttäneen koko ajan vauhtiaan ja törmänneen uhriin kovalla vauhdilla.

- Kuului tömähdys ja näin, kun mies lensi ilmassa polvet koukussa, kertoi tapauksen nähnyt eläkeläinen.

Syytetty taas väittää ajaneensa hiljaa pihaa pitkin ja yllättyneensä, kun sukulaismies ilmestyi yllättäen autojen välistä hänen autonsa eteen. Kiistaa on myös auton ajonopeudesta.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nigerialaiset saivat pitkän tuomion kokaiinin salakuljetuksesta

6.11.2006 16:53

Kaksi nigerialaismiestä on tuomittu kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksiin laajassa kokaiinin salakuljetusvyyhdessä.

Vantaan käräjäoikeus langetti molemmille tuomion yhdeksästä törkeästä huumausainerikoksesta maanantaina.

Oikeuden mukaan Bright Akuma, 25, ja Ghandi Ndem, 30, vastaanottivat pikarahtina Suomeen tuodut kokaiinipaketit ja lähettivät ne edelleen Britanniaan.

Huumeen kierrättämisellä Suomen kautta peitettiin aineen lähtömaa Afrikassa tai Etelä-Amerikassa.

Ndem joutuu myös maksamaan valtiolle rikoksen tuottamana hyötynä 10 500 euroa, jonka hän sai palkkioksi pakettien välittämisestä.

Oikeus uskoo, että kokaiinia olisi liikkunut yli viisi kiloa noin kymmenessä paketissa. Tulli takavarikoi jutussa kaikkiaan kaksi kiloa kokaiinia touko-kesäkuun vaihteessa.

(STT)

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1262767