17.11.06

Keskisuomalainen 16.11.2006

Romaneilta sisäänpääsyn evännyt sakkoihin

Kahden romanimiehen pääsyn pitseriaansa evännyt jyväskyläläinen yrittäjä tuomittiin sakkoihin syrjinnästä. 39-vuotiaan miehen katsottiin syyllistyneen kahteen syrjintään, josta määrättiin sakkorangaistukseksi 20 päiväsakkoa, yhteensä 520 euroa. Lisäksi Jyväskylän käräjäoikeus velvoitti hänet maksamaan kummallekin syrjimälleen miehelle 200 euron vahingonkorvauksen.

22- ja 20-vuotiaat paikalliset romanimiehet yrittivät mennä ruokailemaan jyväskyläläiseen pitseriaan viime tammikuussa. Ovimies eväsi heidän sisäänpääsynsä ja haki omistajan paikalle. Omistaja kielsi miehiä tulemasta ravintolaan. Hänen mukaansa kyse ei ollut syrjinnästä, vaan siitä, että toinen miehistä oli ruokaillut ravintolassa aikaisemmin, mutta jättänyt tilaamansa pitsan maksamatta. Romanimies kielsi näin tapahtuneen, eikä siitä ollut näyttöä.

Myös ovimies sai syytteen syrjinnästä, mutta sen oikeus hylkäsi, sillä katsoi miehen toimineen omistajan ohjeen mukaan. Syyttäjä vaati yritykselle yhteisösakkoa, mutta oikeus hylkäsi
vaatimuksen.

Lähde

Iltalehden paperiversio 17.11.2006 mainitsee, että 39-vuotias yrittäjä on maahanmuuttaja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"toinen miehistä oli ruokaillut ravintolassa aikaisemmin, mutta jättänyt tilaamansa pitsan maksamatta. Romanimies kielsi näin tapahtuneen, eikä siitä ollut näyttöä."

Törkeää rasismia todellakin, pitäisi muka vielä maksaakin, vaikka on romani ja kaikkea, huh huh.

"Iltalehden paperiversio 17.11.2006 mainitsee, että 39-vuotias yrittäjä on maahanmuuttaja."

Niinpä, hirveää että ne maahanmuuttajatkin on nykyään rasisteja. Eikai suomalaisen 20 vuotiaan eläkkeellä olevan hevosmiehen voida olettaa aivan pennintarkasti maksavan 5e pizzasta.