20.9.06

Ilta-Sanomat 20.9.2006

Nigerialaisia katoaa Suomesta

Afrikasta Suomeen tulleiden opiskelijoiden katoamiset ja lupamenettelyyn liittyvät väärinkäytökset huolestuttavat maahanmuuttoviranomaisia.

Etenkin Nigeriasta ja sen lähialueilta saapuneista opiskelijoista moni on kadonnut saatuaan oleskeluluvan Suomeen.

Heidän epäillään käyttäneen oleskelulupia keppihevosena päästäkseen muualle Schengen-alueelle.

Sisäasiainministeri Kari Rajamäki pitää uutta ilmiötä vakavana.

- Merkit viittaavat siihen, että opiskelusta on syntymässä selvä laittoman maahanmuuton väylä ja keino päästä Suomeen ja Schengen-alueelle, Rajamäki kommentoi IS:lle.

Afrikkalaisten katoaminen selvisi otantatutkimuksen kautta sekä ulkoasiainministeriön, oppilaitosten ja ulkomaalaisviraston yhteistyöllä.

- Joitain kymmeniä henkilöitä on kadonnut, osa heistä jo ennen opintojen alkua tai pian sen jälkeen, sanoo ylitarkastaja Marjo Mäkelä ulkomaalaisvirastosta.

Lähde

2 kommenttia:

Turkulaine kirjoitti...

Ryöstäjä tunkeutui 87-vuotiaan naisen kotiin Turussa

Turun Sanomat

Yksin asuva, 87-vuotias nainen yritettiin ryöstää kotonaan Turun Humalistonkadulla sunnuntaina puolen päivän aikaan. Vanhuksen kimppuun käynyt noin 30-vuotias nainen pääsi karkuun, mutta ilman saalista.

Iäkäs nainen oli tullut kaupungilta kotitalolleen, kun samalla kertaa rappuun tuli tuntematon nainen ja yksi naapureista. Vanhus oli jo mennyt asuntoonsa, kun tuntematon nainen soitti ovikelloa.

Vanhus päästi naisen sisään, muttei suostunut keittämään tälle kahvia. Nainen meni makuuhuoneeseen ja otti vanhuksen lompakon.

Kun vanhus pyysi lompakkoa takaisin, nainen työnsi hänet sängylle ja esti avunhuudot painamalla tyynyllä hänen päätään. Sen jälkeen nainen löi useita kertoja kelloradiolla vanhusta päähän. Radio meni rikki, ja vanhus sai pintavammoja. Lopulta nainen poistui asunnosta ilman lompakkoa ja rahoja.

Noin 30-vuotiaalla, ristiverisellä naisella oli pitkät hiukset poninhännällä ja päällä valkoinen toppatakki. Hän oli normaalivartaloinen, eikä hänellä ollut meikkiä. Hän puhui suomea murtaen. Poliisi otti tuntomerkkeihin sopivan naisen kiinni iltapäivällä ja näytti häntä vanhukselle ja naapurille. Kyseessä ei kuitenkaan ollut ryöstäjä.

Turun poliisi pyytää tapahtumasta jotain tietäviltä havaintoja numeroon (02)281 5150.

Julkaistu 25.9.2006 2:33:12
http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2006-09-25,104:2:407500,1:0:0:0:0:0:

Anonyymi kirjoitti...

Nuori nainen ryöstettiin Rovaniemen keskustassa maanantain vastaisena yönä. Nainen oli kävelemässä Koskikadulla Lapinkadun suuntaan, kun huomasi kolmen miehen seuraavan häntä.

Koskikadun ja Pohjolankadun risteyksessä yksi miehistä nappasi naisen käsilaukun ja miehet pakenivat Arktikumin suuntaan. Ryöstön yhteydessä nainen sai vertavuotavia naarmuja käteensä.

Poliisin mukaan miehet ovat mahdollisesti ulkomaalaistaustaisia, noin 20-vuotiaita. Pituudeltaan miehet ovat noin 170-180 senttiä ja he olivat pukeutuneet hip hop -tyylisiin vaatteisiin.

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=599877