30.12.05

Iltalehti 30.12.2005

Nuorille ehdotonta Helsingin katuryöstöistä

Helsingin käräjäoikeus jakoi lisää tuomioita syksyn mittaan kaupunkia kiusanneesta katuryöstösarjasta. Oikeus langetti perjantaina ehdottomat vankeusrangaistukset kolmelle nuorukaiselle.

Tuomio oli toinen laajassa sarjassa. Ensimmäiset rangaistukset annettiin viime viikolla, jolloin käräjäoikeus määräsi yhden miehen ehdottomaan ja kolme ehdolliseen vankeuteen.

Nuorukaiset olivat mukana, kun teini-ikäiset tyttö ja poika ryöstettiin Kaisaniemen puistossa syyskuussa.

Yhtä miehistä syytettiin myös tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyte kuitenkin kaatui, sillä tyttö ei käräjillä useista yrityksistä huolimatta tunnistanut nuorukaista.

Uhrit 14- ja 16-vuotiaita

Nyt tuomitut 17-18-vuotiaat miehet olivat mukana, kun 14-vuotias tyttö ja 16-vuotias poika ryöstettiin väkivaltaisesti Kaisaniemen puistossa syyskuussa. Uhreja lyötiin, potkittiin päähän ja kuristettiin. Saaliikseen vorot saivat nuorten lompakot ja kännykät.

Tyttö joutui kahakassa myös seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Hän kaatui väkivallan aikana maahan, ja ryöstäjät alkoivat vetää häneltä housuja pois. Lopuksi yksi nuorukaisista laittoi sormensa tytön emättimeen.

Yhtä miestä syytettiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Syyte kuitenkin kaatui, sillä tyttö ei käräjillä tunnistanut nuorukaista. Kun syytetyt laitettiin oikeudessa riviin seisomaan ja tytön piti nimetä raiskaaja, hän osoitti toista miestä. 16-vuotias poika taas ei pystynyt nimeämään tekijää.

Tuhansien eurojen korvaukset

Ryöstäjistä Mustaf Abdulkadir Ahmed sai kahden vuoden ehdottoman tuomion. Kaksi kuukautta pidempi rangaistus tuli Abdiasis Mohamed Abdullahille ja Ahmed Yusuf Ahmadille. Lisäksi he joutuvat maksamaan tuhansien eurojen korvaukset ryöstöjen uhreille.

Samaan vyyhteen liittyen tuomittiin myös kolme muuta 18-20-vuotiasta miestä. He saivat päiväsakkoja.

Katuryöstösarja poiki syytteitä noin kolmellekymmenelle nuorukaiselle. Syyttäjät vaativat heille rangaistuksia yhteensä liki sadasta teosta. Epäiltyjen ryöstöjen ja muiden rikosten puiminen jatkuu Helsingin käräjäoikeudessa ensi vuoden puolella.

Lähde

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen huojentunut ja tyytyväinen poliisin nopeasta ja hyvästä toiminnasta. Nyt vain täytyy pelätä omaa kansanedustuslaitosta, koska siellä ehdotetaan jo kovaan ääneen poliisivoimien reilua supistamista... Puhumattakaan siitä että turvapaikanhakijoita pitäisi ottaa pirusti lisää, vaikka vanhojakaan ei saada vielä kunnolla sopeutumaan. Way to go, arkadianmäki!

Anonyymi kirjoitti...

Jokohan nämä apinat ovat taas kadulla?