8.1.06

Iltalehti 7.1.2006

Hiv-positiivinen puri poliisia

Maasta poistettava hiv-positiivinen henkilö puri poliisia käteen lauantaina Helsingissä.

Poliisi joutui sairaalaan, kun maasta poistettava nigerialainen hiv-positiivinen henkilö puri poliisia käteen varhain lauantaina Helsingissä.

Poliisit olivat aloittamassa maastapoistoa Metsälän vastaanottokeskuksessa, kun yksi poistettavista puri äkisti.

Poliisilla oli hansikkaat kädessä, mutta hampaat menivät hansikkaan läpi, kerrottiin Helsingin poliisista.

Maasta poistettavien ryhmään kuului kuusi ulkomaalaista, joista yksi haettiin Järvenpäästä, kaksi poliisivankilasta ja kolme Metsälästä. Maastapoistoa jatkettiin välikohtauksesta huolimatta.

"Ei liiallista voiman käyttöä"

Metsälän vastaanottokeskuksen johtaja Pekka Nuutisen mukaan mikään ei viittaa siihen, että poliisit olisivat turvautuneet tilanteessa liialliseen voiman käyttöön. Tosin hän huomauttaa, ettei itse ollut tapahtuman aikaan paikalla.

- Mutta minulle on raportoitu, että väkisinhän sieltä on muutama henkilö jouduttu viemään. Mutta tietooni ei ole tullut mitään sellaista, että virkavalta olisi syyllistynyt asiattomuuksiin, Nuutinen toteaa.

Hänen mukaansa vastaanottokeskuksen ilmapiiri ja ihmisten käsitykset paikan luonteesta ja siitä, miten asiat sieltä etenevät, vaihtelevat.

- Minun tietooni ei kuitenkaan ole tullut poliisin osalta mitään erityistä. Mutta kyseessähän on paikka, josta useimmiten kuitenkin lähdetään, jos käännytystä tai karkotusta odotetaan. Eiväthän ihmiset silloin yleensä ole mielissään asiain tilasta tai ole edes vapaaehtoisesti lähtemässä, Nuutinen sanoo.

Käsitykset vastaanottokeskuksesta ovat hänen mukaansa siten jo lähtökohdiltaan erilaiset.

- Poliisin osalta siellä toimeenpannaan laillisia päätöksiä, Nuutinen lisää.

Ainoa laatuaan Suomessa

Helsingin sosiaaliviraston alainen Metsälän vastaanottokeskus koostuu kolmesta osasta. Siellä on ensinnäkin 46-paikkainen avoin normaali vastaanottokeskus sekä palvelupiste, jossa hoidetaan pääkaupunkiseudulla yksityismajoituksessa olevien turvapaikan hakijoiden palvelut. Siellä on tällä haavaa kirjoilla vajaat 400 henkilöä.

Kolmantena on 40-paikkainen säilöönottoyksikkö.

- Sen asiakkaita ovat henkilöt, jotka on ulkomaalaislain nojalla otettu säilöön. Ja käytännössä useimmiten oleskelu siellä liittyy siten maasta lähtöön, joko käännytykseen tai karkotukseen, Nuutinen kertoo.

Metsälän säilöönottoyksikkö on ainoa laatuaan Suomessa.

Lähde

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tätä sivustoa enää päivitetä???

Lähes joka päivä on jotain iloista monikulttuurista kuultavanamme.

Anonyymi kirjoitti...

Tämän blogin tarkoitus oli toimia arkistona, jonne varastoitaisiin selkeitä yksittäistapauksia ja rikoksia, ei siis varsinaisesti yleisiä monikulttuuriuutisia Absurdistanista. Hyviä blogeja yleisiä asioita ja linjauksia koskien on mm. vaarauskoinen.blogspot.com. Tätäkin on tarkoitus päivittää kun yleisimmissä lehdissä sopivia uutisia on.

Qur`ans to fire in Finland and in Danmark kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa.htm#id1126365

IS, 8.2.2006
"Koulupoika pakeni puukkomiestä Valintataloon

Tampereen poliisi etsii miestä, joka uhkasi teräaseella noin kymmenvuotiasta poikaa.

Tummaihoinen, ulkomaalaiselta vaikuttanut mies oli eilen kello 16.30 aikoihin lähtenyt seuraamaan poikaa Kitiniitynkadun ja Lempääläntien risteyksen vaiheilta.

Poliisin mukaan miehellä oli ollut puukko tai veitsi toisessa kädessä.

Mies oli osoittanut teräaseella kohti poikaa, joka pinkaisi pakoon kohti Multisiltaa ja pääsi sitten Valintataloon turvaan. Mies ei tullut kauppaan perässä, vaan kääntynyt takaisin kohti Tampereen keskustaa.

Poliisipartiot etsivät miestä, mutta häntä ei tavoitettu.

Epäillyn tuntomerkit ovat: tummahkot, ulkomaalaiselta näyttävät kasvot, päässä pipo, jonka väristä ei tietoa, toisessa kädessä jonkinlainen kassi.

Poliisi pyytää tapahtuman silminnäkijöitä ja muita tapauksesta tietäviä ottamaan yhteyttä Tampereen poliisin päivystyksen numeroon 07187 45800."