16.2.06

Iltalehti 16.2.2006

Puukotettu nainen makasi viikon kuolleena

Nuoren naisen kanssa asunut mies ei uskaltanut kertoa naisen kuolemasta kenellekään viikkoon. Asunnolta tavoitettu mies pidätettiin taposta epäiltynä.

Viime viikolla keskiviikon ja torstain vastaisena yönä puukotettu nuori nainen löytyi kerrostaloasunnosta Laajasalossa.

Poliisi meni paikalle asuntoon, koska 26-vuotiaan uhrin vanhemmat eivät olleet saaneet tyttäreensä yhteyttä yli viikkoon ja huolestuivat. Uhrin vanhemmat eivät asu Helsingissä.

Kun poliisipartio saapui keskiviikkona paikalle, se tapasi asunnon ulko-ovella miehen, joka avasi pyynnöstä oven asuntoon. Mies kertoi poliiseille, että hänen ystävättärensä oli kuollut edellisellä viikolla ja on yhä asunnossa. Hän ei ollut uskaltanut tai osannut ilmoittaa asiasta kenellekään. Rikosylikomisario Juha Rautaheimo sanoo, että mies ja uhri seurustelivat keskenään ja ilmeisesti asuivat yhdessä.

Tunnusti vammantuottamisen

Miestä epäillään taposta. Rautaheimon mukaan mies on myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuolemaan johtaneen vamman. Naista oli pistetty puukolla. Rautaheimo ei kuitenkaan halua tarkentaa, mihin kohtaan uhria oli lyöty tai miten monta kertaa tätä oli puukolla pistetty. Tekoväline löytyi asunnosta.

Miestä kuulusteltiin vasta torstain aikana. Poliisi tarvitsee kuulusteluissa tulkkia, jonka hankinnassa ilmeni hiukan hankaluuksia. Epäilty on ilmeisesti kotoisin Bangladeshista. Hän kertoi paikan päällä poliisipartiolle englanniksi tekemisistään.

Poliisi vaatii miestä vangittavaksi. Vangitsemisoikeudenkäynti pidetään lähipäivinä Helsingin käräjäoikeudessa.

Lähde

Ei kommentteja: