22.12.05

Iltalehti 22.12.2005

Neljä miestä tuomittiin katuryöstöistä

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut rangaistuksiin neljä 17-19-vuotiasta nuorukaista, jotka riehuivat ja pahoinpitelivät ohikulkijoita kauppakeskus Columbuksen pihalla lokakuun alussa.


Miehet riehuivat Columuksen ostoskeskuksen pihalla.

Kolme sai ehdollisen vankeustuomion ja yksi ehdottoman tuomion, josta valtaosan hän on jo istunut tutkintavankeudessa. Tuomiot vaihtelevat 45 päivästä kuuteen kuukauteen.

Tuomiot liittyvät katuryöstösarjaan, jossa somalitaustaisia nuoria miehiä epäillään lukuisista rikoksista.

Kihlakunnansyyttäjä Antti Simolan mukaan tuomitut haastoivat riitaa vastaantulijoiden kanssa ja löivät ja potkivat ikäisiään nuoria. Osa uhreista oli alaikäisiä. Lisäksi kaksi porukasta vei olutta huoltoasemalta Itäkeskuksesta. Olutreissu toi tuomion ryöstöstä, koska myyjää yritettiin potkaista päähän.

Helsingin käräjäoikeudessa on käsitelty myös toista kokonaisuutta, jossa on syytteessä osittain samoja miehiä. Syyttäjän mukaan kolme miestä ryösti tytön ja pojan Helsingin Kaisaniemen puistossa syyskuussa. Samalla 14-vuotiaalle tytölle tehtiin seksuaalista väkivaltaa. Tästä osiosta on tulossa ratkaisu myöhemmin.

Katuryöstöt vähentyneet

Poliisi on tutkinut lukuisia katuryöstöjä, joita somalitaustaisen joukkion epäillään tehtailleen kesän ja syksyn aikana pääkaupunkiseudulla. Ryöstöjen takia perustettiin erillinen katuryöstöprojekti, jonka työ alkaa olla loppusuoralla.

Rikoskomisario Tomi Janssonin mukaan joulukuussa on tehty enää pari uutta ryöstöä. Pudotus on suuri verrattuna aiempiin kuukausiin, jolloin epäiltyjä ryöstöjä oli toistakymmentä kuukausittain. Janssonin mukaan määrään on voinut vaikuttaa se, että toistakymmentä epäiltyä on vangittu.

Epäiltyjen ryöstöjen ja muiden rikosten puiminen jatkuu käräjäoikeudessa ensi vuoden puolella.

Lähde.

Ei kommentteja: