5.9.05

Helsingin Sanomat 6.9.

Nuorisojoukko ryösti kaupan

Helsinki. Nuorisojoukko ryösti maanantai-iltana Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan ruokakaupan puukolla uhaten. Ryöstö tapahtui hieman ennen kello 21:tä Liisankadun K-pikkolossa. Ryöstäjät saivat mukaansa kaupan kassan.

Joukossa oli kymmenkunta 15-20-vuotiasta somalinuorukaista, poliisi kertoo. Ryöstön jälkeen tekijät hajaantuivat eri suuntiin. Ryöstäjien etsimiseen osallistui 6-7 poliisipartiota, ja kolme epäiltyä päätekijää saatiin kiinni vielä illan aikana. Myös osa ryöstösaaliista saatiin takaisin.

Poliisi jatkoi tiistain vastaisena yönä tapauksen selvittelyä ja muiden ryöstäjien etsintää. Mahdollisista ryöstöön liittyvistä havainnoista voi ilmoittaa Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikköön.

Lähde

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

aika laiskoiksi olette käynneet viime aikoina. teille ei taida tulla sinne toimitukseenne raukat edes päivälehtiä, joudutte jälkijunassa lukemaan roskiksesta kaivamianne juttuja. tai sitten ette vaan yksinkertaisesti lue lehtiä, kuten uskon.

esimerkkinä voisin tarjota teille noin kaksikymmentä kertaa enemmän faktajuttuja (ja kaikki vain aktiivisesti päivälehtiä ja mediaa seuraamalla), mutta tämä teidän toimituskuntanne vain todistaa, että kyseessä on juuri ne sivistymättömät, kouluja käymättömät juntit, jotka pitävät suurintä älämölöä.

jos pitää tällaista blogia, josssa antaa ymmärtää olevansa jatkuvasti valmiustilassa, niin kannattaa vähän laajemmin ja asiantuntevammin paneutua asiaansa, ettei tällaiset harrastelijat naura partaansa.

toisaalta oma suhtautumiseni näihin edellä mainitun kaltaisiin juttuihin on neutraali, asian kääntöpuoli. sellaisia asioita kun ei taida ollakaan, josta se pimeämpi puoli puuttuisi. asioille pitää tehdä jotakin, nykymaailmassa ei pärjää vain seuraamalla sivusta ongelmia, näissä kyseisissä asioissa myös kansalaisaktivismilla on oma roolinsa, joko lähestymällä monikulttuurisuutta ilman ennakkoluuloja ja yrittää lähentää kanssakäymistä eri tasoilla, tai sitten voi äänestää vaaleissa niitä kaikein ulkomaalaisvastaisimpia tahoja, tarpeeksi ääniä ja kelkan suuntaa voidaan muuttaa. demokratia toimii molempiin suuntiin, euroopassa on esimerkkejä maista, joissa on jo otettu takapakkia ulkomaalaisasioissa. pois turha purina ja narina, mars tekemään töitä tai päätöksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Aktiivisuutta voisi lisätä kyllä.