20.9.05

Kampinseutu.com 16.9.2005

Kaksi nuorta ryöstettiin Kaisaniemen puistossa

Julkaistu 20.09.2005 klo 14:45

Perjantaina 16.9.2005 noin kello 20.40 aikaan ryöstettiin kaksi nuorta Helsingin Kaisaniemen puistossa pahoinpitelemällä heitä mm. lyömällä ja potkimalla. Uhreilta anastettiin reput ja niissä ollut omaisuus mm. rahaa ja matkapuhelimet.

Helsinkiläinen 16-vuotias poika ja keravalainen 14-vuotias tyttö olivat olleet Kaisaniemen puistossa lähellä tenniskenttää, kun heidän luokseen oli tullut neljä tummaihoista ulkomaalaista, jotka olivat vaatineet nuorilta omaisuutta. Tekijät olivat pahoinpidelleet uhrejaan hyvin väkivaltaisesti mm. potkimalla heitä silmittömästi päähän heidän oltuaan kaatuneena maassa. Vammojen vuoksi uhrit joutuivat sairaalahoitoon, mutta heidät on jo nyt kotiutettu.

Tekijöiden osalta ei ole olemassa kunnon tuntomerkkejä. Kaikki neljä tekijää olivat tummaihoisia ulkomaalaisia, jotka puhuivat Suomea. Iältään he ovat noin 20 – vuotiaita.

Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosyksikkö tutkii tapausta ryöstönä ja pyytää mahdollisia havaintoja tapahtumasta ja vihjeitä tekijöistä. Tiedot voi ilmoittaa virka-aikaan numeroihin (09) 189 5372 sekä (09) 189 5329 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon (09) 189 4240.

Lähde

3 kommenttia:

Huolestuttavaa kirjoitti...

Asiasta oli tänään (To 22.9.) helsingin sanomissa. Ryöstöjä on nyt ilmoitettu poliisille lähteen mukaan "reilut kaksi tusinaa", ja tekijät olivat aina tummaihoisia n.20 vuotiata miehiä. Ryöstöjen yhteydessä käytetään lähes aina provoisoimatonta väkivaltaa. Poliisi on jo perustanut asiaan tutkivan erikoisryhmän ja kehottanut kansalaisia olemaan liikkumatta pienissä ryhmissä... Helsingin keskusta, ensimmäinen menetetty alue suomalaisilta :S?

Anonyymi kirjoitti...

Että silleen... nyt kyllä veteraanit kääntyilevät haudassaan, kun joutuvat vanhoilla päivillään avuttomina näkemään miten annettiin maa muukalaisille, ja hopealautasella. Helsingin keskustasta se alkaa ja sitä pirun syöpää ja ruttoa ei taltuta mikään enää tässä vaiheessa. En olisi tätä päivää halunnut nähdä.

Anonyymi kirjoitti...

Huomatkaa, asiasta ei mainita sanallakaan valtion suurimpien medioiden missään lähteissä. Minulla on olo että minä, 21-vuotias valkoinen mies, olen joutunut valtion kohdilta rasistisen kohtelun uhriksi vaikkakaan en tietenkään henkilökohtaisesti. Ymmärrätte kyllä mitä tarkoitan...