22.9.05

Helsingin Sanomat 21.9.2005

Helsingin keskustassa jo pari tusinaa katuryöstöä

Helsingin keskustassa on elo–syyskuun aikana tapahtunut jo pari tusinaa katuryöstöä. Muutaman kerran uhreja on uhkailtu teräaseella. Tekijöiksi epäillyt ovat noin 15–22-vuotiaita tummaihoisia ja ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä.

"Yhteistä tapauksille näyttää olevan, että sekä tekijät että uhrit ovat nuoria. Tekijät eivät muodosta mitään kiinteää jengiä, vaan porukan kokoonpano vaihtelee", sanoo rikoskomisario Mauri Salomaa Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä.
Aseellinen ryöstö tapahtui viimeksi varhain sunnuntaiaamuna Fredrikinkatu 48:n kohdalla. Kolmen miehen porukka ryösti pariskunnan ja sai saaliikseen pienen rahasumman.
"Se on tyypillinen tekotapa. Joukko miehiä ympäröi uhrit ja vaatii kännyköitä ja rahaa", Salomaa tiivistää.

Viime perjantaina 16-vuotias poika ja 14-vuotias tyttö pahoinpideltiin ja ryöstettiin Kaisaniemen puistossa.
Sunnuntaina 11. syyskuuta nuori mies pakotettiin teräaseella uhaten Stockmannin tavaratalon edessä autoon. Hänet kuljetettiin Töölöön, jossa hänet saatiin ottamaan rahaa pankkiautomaatista omalla kortillaan.
Lisäksi kaksi ulkomaalaistaustaista miestä ryösti Liisankadun Pikkolo-kaupan 5. syyskuuta uhkaamalla myyjää teräaseella. Miehet on sittemmin vangittu.

Lievimmissäkin tapauksissa ryöstöissä on käytetty väkivaltaa ennalta varoittamatta. Useimmat ryöstöistä ovat tapahtuneet ilta- tai yöaikaan Kaisaniemen puistossa tai Kaivopuistossa.

Poliisi kehotti jo pari viikkoa sitten ihmisiä välttämään liikkumista yksin Helsingin keskustassa hämärän aikaan varsinkin epäilyttävissä paikoissa. Keskustan poliisipiiri perusti lisääntyneiden katuryöstöjen takia tutkintaryhmän, johon kuuluu tutkinnanjohtaja ja kaksi tutkijaa.

Lähde

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.network54.com/Forum/message?forumid=171225&messageid=1116364782