7.7.05

Helsingin Sanomat 7.7.2005

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut raiskaajan tuomiota

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut kahdesta raiskauksesta, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja huumausainerikoksesta tuomitun miehen rangaistusta. Hovioikeus antoi asiassa päätöksen torstaina.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa entisen huippujuoksijan, kenialaisen Billy Komintai Konchellahin kahdesta raiskauksesta, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja huumausainerikoksesta kahden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.
Rikokset tapahtuivat elokuussa vuonna 2002. Konchellah kiisti käräjäoikeudessa syyllistyneensä raiskauksiin ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Oikeus katsoi, että hänen on täytynyt tietää tytön olleen alle 16-vuotias. Käräjäoikeuden mukaan tyttö oli puolustuskyvyttömässä tilassa Konchellahin tarjottua päihteitä tytölle ja tämän seurueelle.

Toinen raiskaus tapahtui, kun Konchellah oli juottanut nuoren opiskelijanaisen tiedottomaan tilaan, jonka jälkeen hän oli ollut naisen kanssa sukupuoliyhteydessä.

Oulun käräjäoikeuden tuomiosta valitti tuomittu. Hänet määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna.

Kaksinkertainen maailmanmesta Konchellah on asunut muutaman vuoden Englannissa Coventryssä, josta hänet tuotiin Suomeen vastaamaan rikoksistaan.

Lähde

Ei kommentteja: