12.11.07

Ilta-Sanomat 12.11.2007

Helsinki haluaa häätää kerjäläiset kaduilta

Helsingin kaupunki perää valtiolta keinoja, joilla se voisi siivota kerjäläiset pois kaduilta. Kaupunginhallitus esittää, että valtioneuvosto säätäisi valtakunnalliset ohjeet siitä, miten uusista EU-maista tuleviin kerjäläisiin tulisi suhtautua.

Käytännössä se tarkoittaa muutosta järjestyslakiin, joka nykyisellään antaa oikeuden puuttua ainoastaan kaupunkilaisia häritsevään kerjäämiseen.

Viime kesän ja syksyn aikana Helsinkiin on ilmaantunut kymmeniä ulkomaalaisia kerjäläisiä. Osalla on ollut pieniä lapsia mukana kerjäämässä.

- Kyllähän me haluamme heidät pois katukuvasta, myöntää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Suvi Rihtniemi (kok) Vartti-lehdelle.

Helsingin ulkomaalaispoliisi on selvittänyt kaupunkiin pesiytynyttä kerjäläisilmiötä syksyllä. Sen mukaan suurin osa kerjäläisistä on ollut Romanian ja Bulgarian kansalaisia. Osa heistä on hakenut aikaisemmin turvapaikkaa Suomesta. Poliisin mukaan kadulla kerjäävillä ulkomaalaisilla ei ole majapaikkaa tai he ovat majoittuneet yleiselle paikalle telttaan tai autoon.

Helsingin sosiaalivirasto on syksyn aikana puuttunut muutamaan kerjäläistapaukseen lastensuojelulain nojalla.

Lähde

Ei kommentteja: