20.11.07

Helsingin Sanomat 20.11.2007

Nainen tuomittiin parituksesta 100 000 euron korvauksiin

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 44-vuotiaan venäläissyntyisen naisen parituksesta ja törkeästä parituksesta vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankilaan.

Nainen välitti vuosina 2003 ja 2004 prostituoiduille vuokra-asuntoja työskentelytiloiksi Kampista, Punavuoresta ja Munkkisaaresta. Hän joutuu korvaamaan valtiolle 100 000 euroa, jotka hän on toiminnassaan hyötynyt.

Nainen aloitti asunnonvuokrausbisneksen välittämällä Munkkisaaressa sijainnutta asuntoaan aluksi Aker Finnyardsin telakan työmiehille.

Koska nainen alkoi saada miehistä valituksia, hän alkoi vuokrata asuntoja Suomessa turistiviisumeilla olleille venäläisnaisille. Hän tiesi, että naisten oli vaikeaa saada Helsingistä asuntoja.

Lopulta naisella oli käytössään kolmesta kuuteen asuntoa, joista jokaisessa oli useita vuokralaisia. Hän vuokrasi osan asunnoista miehensä yrityksen nimiin ja kertoi suomalaisille vuokranantajille majoittavansa niihin venäläisiä työmiehiä.

Vuokraa nainen pyysi noin 30 euroa vuorokaudelta, jonka vuokralaiset joutuivat maksamaan hänelle käteisellä.

Asuntojen kysyntä oli vilkasta ja kuukaudessa nainen sai vuokratuloja noin 10 000–20 000 euroa.

Asunnoissa työskenteli usein kaksi naista kerralla. Eerikinkadulla sijainneessa asunnossa saattoi olla neljäkin prostituoitua samanaikaisesti. Poliisitutkinnan mukaan naiset toivat asuntoihin asiakkaita Mikado-, Alcatraz- ja Mermaid-ravintoloista.

Paikan päällä käynyt poliisi kertoi, että asunnot oli sisustettu niukasti. Yleensä niissä oli vain sänky. Yksiö saattoi olla jaettu kankaalla kahtia siten, että kankaan molemmilla puolilla oli sängyt. Kalusteet asuntoihin hankki vuokranantaja.

Oikeuden mielestä ei ollut uskottavaa, ettei venäläissyntyinen olisi tiennyt mihin tarkoitukseen asuntoja käytettiin.

Oikeuden mukaan vuokranantaja sai toiminnastaan huomattavaa hyötyä. Oikeus piti tekoa suunnitelmallisena, yritystoimintaa vastaavana ja kokonaisuutenaan törkeänä.

Törkeän parituksen vähimmäisrangaistus on neljä kuukautta ja enimmäisrangaistus kuusi vuotta vankeutta.

Lähde

Ei kommentteja: