25.5.07

Helsingin Uutiset 25.5.2007

Mieskaksikko varasti vanhuksilta tuhansia euroja

Itä-Euroopasta kotoisin oleva mieskaksikko on jäänyt kiinni seitsemästä vanhukseen kohdistuneesta varkaudesta. Miesten kohteeksi on joutunut huomattavan iäkkäitä naisia lähinnä Hakaniemen alueella.

Vanhin uhri on syntynyt vuonna 1922. Naisilta on viety yli 10 000 euron arvosta käteistä joko lompakosta tai tileiltä. Suurin yksittäinen varkaus on ollut noin 3 000 euroa.

Poliisi sai 25- ja 35-vuotiaat miehet kiinni sunnuntai-iltana Itäkeskuksen kauppakeskuksessa. Miesten jäljittämisessä auttoivat muun muassa valvontakameroiden kuvat.

– Miehet seurasivat pankkiautomaatilla asioineita vanhuksia. He lyöttäytyivät naisten seuraan kysyen esimerkiksi tietä. Keskustelun aikana miehet veivät käsilaukusta lompakon. Yhdessä tapauksessa miehet tönivät uhria, kuvaa ylikomisario Tuomo Lotta Pasilan poliisipiiristä.

Miehet vangittiin torstaina. Lotan mukaan osa varkaiden saaliista on postitettu ulkomaille. Poliisi selvittää kolmannen miehen osuutta varkauksiin.

– Tekijät ovat tulleet Suomeen ”työmatkalle” eli ihan näitä varkauksia varten. Teot ovat erittäin raukkamaisia, kun kohteena on vanhus, Lotta kuvaa.

– Tällainen valitettavasti on lisääntymässä. Siksi iäkkäämpien ihmisten on syytä olla varovaisia. Automaatilla asioidessa kannattaa käyttää nuorempia sukulaisia, komisario neuvoo.

Lähde

Ei kommentteja: