29.5.07

Helsingin Sanomat 29.5.2007

Lompakkovarkaita liikkeellä Helsingin keskustassa

Helsingin keskustan kahviloissa on liikkunut toukokuun puolivälistä asti lompakkovarkaita, joista osa on saatu kiinni.

Toukokuun puolivälistä lähtien lompakoita on keskustassa varastellut kaksi miestä, jotka on saatu kiinni. Toinen miehistä on 36- ja toinen 28-vuotias.

Ylikomisario Arto Karalahden mukaan miehet ehtivät varastaa viidestä kymmeneen lompakkoa, mutta varkauksien lopullinen lukumäärä voi kasvaa vielä reilustikin, sillä rikossarjan tutkinta on vasta alkamassa.

Poliisi etsii vielä lompakoita varastelevia naisia, jotka ovat "ilmeisesti Romanian romaneja", kertoo Karalahti.

"Tämä on sama ilmiö, joka on ollut aikaisempinakin kesinä", hän toteaa.

Varastelevat naiset ovat tulleet Karalahden mukaan poliisin tietoon viime viikonlopun aikana. Heistä on saatu kuvia valvontakameroilla.

Karalahti kehottaa keskustassa liikkujia pitämään lompakoistaan nyt erityisen hyvää huolta. Lompakoita on varastettu kahviloissa laukuista ja pöydiltä.

Lähde

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2007/05/531540

Intialaismiehelle kova tuomio ihmissalakuljetuksesta
30.05.2007

Vantaan käräjäoikeus on langettanut tuomion laajassa ihmisten salakuljetusvyyhdessä, joka ulottui muihin Pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi 31-vuotiaan intialaismiehen Sandeep Singhin kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeistä laittoman maahantulon järjestämisistä. Mies kuljetti viisi miestä Suomen kautta Ruotsiin viime kesänä. Alun perin häntä epäiltiin 15 ihmisen maahantuonnista, mutta osan syytteistä oikeus hylkäsi.

Oikeuden mukaan Singh oli keskeinen tekijä järjestäytyneessä rikollisryhmässä, joka toi ihmisiä Intiasta Pohjoismaiden kautta muualle Eurooppaan. Ruotsissa on käyty oikeutta samasta jupakasta ja langetettu useita tuomioita.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi Singhin lisäksi toisen intialaismiehen vankeuteen neljäksi kuukaudeksi.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2007/05/531560

Huumekilojen välitys toi vankeutta Lahdessa
30.05.2007

Lahden käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona Lahdessa asuvalle miehelle neljän ja puolen vuoden vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen katsottiin välittäneen vuoden 2005 keväällä ainakin kaksi kiloa amfetamiinia ja 15 kiloa hasista.

Vuonna 1978 syntyneen Omed Tawfiq Azizin tuomiota lievensivät hänen aikaisemmat rangaistuksensa.

Hän joutuu korvaamaan rikoksen tuottamana hyötynä runsaat 53000 euroa.

Azizilla on ollut autoliike. Hän tunnusti käyneensä kauppaa varastetulla tavaralla, mutta ei huumeilla. Oikeus katsoi kuitenkin poliisin nauhoittamat - yhtä lukuunottamatta kurdinkieliset - puhelinkeskustelut riittäväksi näytöksi siitä, että mies hieroi kauppoja amfetamiinista ja hasiksesta.

Puheluissa mainittu sekoittaminen liittyi oikeuden mukaan huumausaineitten jatkamiseen, ei rekisteriotteen väärentämiseen, kuten syytetty väitti. Pinkki taas viittasi mieluummin amfetamiiniin kuin lumilautaan.

Hasiserän koko arvioitiin 46000 euron hinnan perusteella. Puheluista kävi lisäksi ilmi, että toinen amfetamiinikiloista oli jo alun perin huonolaatuista ja että Aziz oli pilannut sen liian isolla jatkoainemäärällä.

Syytteet Subutexin välittämisestä sekä toisen 2000 kappaleen erän hankintayrityksestä oikeus hylkäsi, koska puhelut eivät antaneet kunnon näyttöä.

Juttunivaskaan liittyi huumausaineitten käyttöä sekä törkeätä rahanpesua, jossa laittomasti hankittuja rahoja oli viety sukulaisille Pietariin.

Muut seitsemän tuomittua selviävät sakoilla tai korkeintaan puolen vuoden vankeustuomiolla.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2007/05/531557

Poliisi uskoo napanneensa ekstaasikeisarin
30.05.2007

Helsingin huumepoliisi uskoo saaneensa kiinni huumemaailman huomattavan tekijän. Poliisi nappasi 31-vuotiaan virolaismiehen Turussa sijainneelta maastokätköltä, josta löytyi ekstaasitabletteja. Toinen kätkö paljastui Helsingistä.

Poliisi takavarikoi mieheltä huhtikuussa yhteensä 30000 ekstaasipilleriä, mitä se pitää merkittävänä määränä. Tabletit painoivat yhdeksän kiloa, ja niiden arvo oli noin 450000 euroa. Poliisin päätutkintalinjan mukaan aine olisi tuotu Virosta.

Mies on vangittuna, ja häntä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

-Hän on tämän ekstaasin levittämisportaan kärkijätkä, luonnehtii rikosylikomisario Jari Aarnio.

Miehen kiinnijäänti näkyi poliisin mukaan heti Varsinais-Suomen ja Uudenmaan kaupunkien katumarkkinoilla.

-Vaikutus näkyy jonkin aikaa, ja sitten on taas soppa entisellään. Se on varma, että tämä kyseinen tyyppi ei levitä ekstaasia vähään aikaan.

Poliisin tutkinta on vielä kesken. Aarnio pitää mahdollisena, että jutussa otetaan kiinni vielä lisää epäiltyjä.

-Vangittu on tämän koko huumeketjun tärkein lenkki. Hänen alapuolellaan täytyy olla lukuisia ihmisiä, jotka saavat häneltä huumeita ja myyvät niitä edelleen.

Poliisi kykenee Aarnion mukaan takavarikoimaan viitisen prosenttia markkinoilla liikkuvista huumeista. Kyseinen tapaus todistaa Aarnion mielestä sen, että ekstaasin kysyntä on Suomessa kova.

-Suomi ei ole ollenkaan huono markkina-alue: täällä on vaurasta väkeä ja paljon rahaa liikkeellä.

Yksi ekstaasipilleri maksaa katukaupassa 20-30 euroa.

Vaikka aineen alkuperäksi epäillään Viroa, sen jäljet voivat johtaa pidemmällekin. Ekstaasitehtaita on toiminut myös muualla Baltiassa ja Keski-Euroopassa.

Aarnio kertoo, että ekstaasi on haluttu huume myös sen takia, että sitä on vaikea jäljittää.

-Kaikenlaiset tabletit on hirveän helppo kätkeä. Niitä on vaikea löytää koirien avulla. Koirathan haistavat aineet, koska ne tuoksuvat erilaiselle kuin ympäristö.

Nyt vangittuna oleva virolainen on aiemmin tuomittu väkivaltarikoksista Ruotsissa.

(MTV3-STT)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2007/05/531477


Rituaaliteurastuksesta sakot kahdeksalle
30.05.2007

Riihimäen käräjäoikeus on tuominnut kahdeksan henkilöä sakkoihin rituaaliteurastuksesta.

Oikeus katsoi kuuden islaminuskoisen miehen syyllistyneen eläinsuojelurikokseen, kun he vuosi sitten teurastivat lampaita uskonnollisen perinteensä mukaisesti. Teurastus tapahtui ilman kunnon tainnutusta ja eläinlääkärin läsnäoloa.

Janakkalalaisen lampolan omistajat tuomittiin avunannosta rikokseen.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kaleva.fi/plus/juttu662630_page0.htm

Anonyymi kirjoitti...

Miesporukat ryöstivät puistoissa Tikkurilassa ja Martinlaaksossa

Anonyymi kirjoitti...

"Poliisi tutkii raiskausten ja tapon yritysten sumaa Raahessa

Raahessa on tehty lyhyen ajan sisällä useita vakavia rikoksia. Rikoskomisario Hannu Mensosen mukaan poliisin tutkittavaksi on tullut viikon sisällä neljä raiskausta, kolme tapon yritystä, yksi lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, neljä virkamiehen väkivaltaista vastustamista sekä yksi ryöstö.

Kaikki rikokset ovat tapahtuneet Raahen kaupungin alueella. Mensonen pitää tapahtumia valitettavana yksittäisenä rikospiikkinä, jota selittää osaltaan ilmojen lämpeneminen ja sen johdosta aiheutunut ihmisten lisääntynyt alkoholin käyttö.

"Kesä tuli ja kelit lämpenivät. Tällä hetkellä se on ainoa selitys tällaiselle piikille, joskin kyllä tämä jonkinlaisesta pahoinvoinnistakin kertoo", hän sanoo.

Reippaasta alkoholin käytöstä kielii muun muassa se, että neljästä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ainoastaan yksi on kohdistunut poliisiin. Muissa tapauksissa kohteina ovat olleet muun muassa ravintoloiden järjestysmiehet.

Raahe on edelleen turvallinen paikka

Rikoskomisario Hannu Mensonen korostaa, että Raahen perusturvallisuuden taso ei ole missään nimessä muuttunut, ja että poliisi reagoi ilmeneviin ongelmiin nopeasti.

"Kyllä Raahe edelleen on turvallinen paikka elää. Ei kansalaisten kannata olla huolissaan. Tämä oli selkeä piikki, nyt on muutaman päivän ajan ollut jo taas suhteellisen rauhallista."

Poliisilla on ollut kiinniotettuna ja pidätettynä useita henkilöitä. Viittä rikoksiin liittynyttä epäiltyä on esitetty vangittavaksi, ja Raahen käräjäoikeus on heidät myös vanginnut.

"Rikosten esitutkinta on edistynyt nopeasti, ja muutama yksittäinen rikos on jo pystytty saattamaan syyteharkintaan", kertoo Mensonen.

Kaikki raiskaukset yksityisasunnoissa

Erityisen vakavaksi rikospiikin tekee se, että lähes kaikki viikon aikana tapahtuneet teot ovat ihmisten henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia. Kaikissa rikoksissa teosta on epäiltynä eri henkilö.

"Näissä tapahtumissa on taustalla alkoholi ja päihteet. Valitettavasti myös tutkittavien raiskausten uhrit ovat olleet alkoholin vaikutuksen alaisena", rikoskomisario Hannu Mensonen toteaa.

Tutkittavana olevissa rikoksissa on asianosaisina useita syntyperältään ulkomaalaisia henkilöitä. Osa heistä asuu Raahessa, osa on muualta käymässä olevia henkilöitä. Yhteen rikokseen sisältyy rasistisia piirteitä, minkä vuoksi se on luokiteltu rasistiseksi rikokseksi.

Poliisille ilmoitetut neljä raiskausta ovat tapahtuneet raahelaisissa yksityisasunnoissa. Yhden raiskausepäilyn uhri on alaikäinen, minkä takia tekoa tutkitaan myös lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä.

Asioiden arkaluontoisuuden vuoksi poliisi ei tiedota tutkittavina olevien raiskausten yksityiskohdista enempää. Raiskausrikoksilla ei ole kuitenkaan ollut poliisin mukaan vaikutusta yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen kaupungissa.

Tapon yritysten uhreiksi joutuneiden henkilöiden vammoja Mensonen luonnehtii vakaviksi."

Lähde: Nettikaleva, 6.6.2007

http://www.kaleva.fi/plus/juttu662630_page0.htm

--Epämääräisesti uutisoitu vain, kun "asianomaisina" useita ulkomaalaistautaisia henkilöitä. Epämääräistä myös tuo että ketkä ovat joutuneet tappoyritysten kohteeksi? Siis liittyykö raiskauksiin vai erillisiä tekoja? Tiedotus hieman jälleen kerran ontuu. No, perästä kuulunee toivottavasti.

Tätä uutista ei muuten (toistaiseksi?!) ole löytynyt muista nettilehdistä kuin Kalevasta. Ei ilmeisesti ole "uutiskynnystä ylittävä" mm. Hesarin tai Aamulehden, eikä Ilta-Sanomien eikä Iltalehdenkään toimittajien mielestä.. Mitä nyt muutamasta raiskauksesta, lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja parista tapon yrityksestä.. Eihän tuollaista sovi uutisoida jotteivat tyhmät ja suvaitsemattomat suomalaiset ala rasistisiksi..

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200706076206352_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kaleva.fi/plus/juttu662796_page0.htm

Anonyymi kirjoitti...

MTV3 uutisoi suoremmin:

Raahessa useita raiskauksia lyhyessä ajassa

Kaikki viikon sisällä tehdyt raiskaukset on tehty yksityisasunnoissa. Poliisin mukaan poikkeukselliseen rikospiikkiin vaikuttaa lämmin sää ja ihmisten runsas alkoholinkäyttö.

Raahessa on lyhyessä ajassa tehty poikkeuksellisen paljon vakavia rikoksia. Poliisi tutkii neljää raiskausta, yhtä lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, ja lisäksi myös kolmea tapon yritystä.

Viikon sisällä tapahtuneita rikoksia rikoskomisario Hannu Mensonen pitää valitettavana rikospiikkinä. Poliisi arvelee Kaleva-lehdessä, että tilannetta selittää lämmin sää ja ihmisten runsas alkoholinkäyttö.

Raahessa on poliisin mukaan viime päivinä ollut taas rauhallista.

Kaikki Raahessa tapahtuneet raiskaukset on tehty yksityisasunnoissa. Rikoksista epäillään eri henkilöitä. Epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia. Osa asuu Raahessa, osa oli tekojen sattuessa vierailemassa kaupungissa. Yhteen rikoksista sisältyy rasistisia piirteitä.

Anonyymi kirjoitti...

Jalkapallopeli muuttui tappeluksi

Parkin kentällä viime sunnuntaina pelattu jalkapallo-ottelu muuttui nyrkkitappeluksi, johon myös yleisö osallistui.

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ja Nations Unitedin järjestämän monikulttuurisen jalkapalloturnauksen ottelussa kohtasivat joukkueet nimeltä FC Kosova 1 ja Somalia.

Pelaajien nujakointi laajeni yleiseksi nyrkkitappeluksi, jonka rauhoittamiseksi kutsuttiin paikalle poliisipartio.
Paikalle oli kutsuttu myös ambulanssi.

Tappelu siirtyi kentältä Tuureporinkadulle asti. Aseena käytettiin nyrkkien lisäksi muun muassa kulmalippua.

Molemmat joukkueet suljettiin turnauksesta. Poliisin mukaan nujakasta ei ole tehty rikosilmoitusta.

Aamuset 2.6.2007

http://i10.tinypic.com/6433l8h.jpg

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=22599

Anonyymi kirjoitti...

Kajaanin kätkemisrikokset teki ammattilaisryhmä
Turvapaikanhakijat lähettivät 700 kiloa varastettua tavaraa