13.1.07

Ilta-Sanomat 12.1.2007

Afrikkalaismies vangittiin kahdesta pankkiryöstöstä

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut nuoren miehen, jonka epäillään yrittäneen ryöstää kaksi helsinkiläispankkia viime viikolla.

Poliisi selvittää myös samaisen 22-vuotiaan nuorukaisen mahdollista osallisuutta kahden vuoden takaiseen Itä-Pasilan pankkiryöstöön.

Itä-Pasilan Sampo Pankki yritettiin ryöstää viime viikon tiistaina ja Nordea Pankin Elielin konttori perjantaina. Rikoskomisario Seppo Sillanpään mukaan afrikkalaistaustainen mies on kuulusteluissa tunnustanut nämä teot ja selittänyt niitä rahapulalla.

- Mies on kertonut, että hänellä on pankkitilillä kyllä paljon rahaa, mutta hän ei saa niitä ulos, koska on hukannut kesällä henkilöpaperinsa.

Kirjeissä uhattiinpommilla ja aseella

Molemmissa viimeviikkoisissa ryöstön yrityksissä tekotapa oli hyvin samanlainen. Sillanpään mukaan virkailijalle annettiin uhkauskirje, jota täydennettiin suullisella vaatimuksella. Tekijä antoi myös ymmärtää, että hän on aseistettu.

- Toisessa uhkauskirjeessä todettiin, että ase on takin alla ja että virkailijan pitää antaa nopeasti kaikki sataa euroa suuremmat setelit. Toisessa puolestaan väitettiin, että takin alla on pommi ja pyydettiin 50:n ja sitä suurempien setelien luovuttamista mukana olleeseen pussiin, Sillanpää kertoo.

Molemmat ryöstöt epäonnistuivat, ja mies joutui poistumaan ilman rahaa. Nordeassa työntekijä kieltäytyi luovuttamasta seteleitä, ja Sampo Pankissa virkailijan onnistui pitkittää rahojen luovuttamista niin, että miehen hermo petti.

Epäilty tavoitettiin useiden päivien etsintöjen jälkeen. Poliisin mukaan nuorukaisella ei ole vakituista asuntoa vaan hän elää kiertolaiselämää ja majailee kavereidensa nurkissa Helsingissä. Miehellä ei ole sanottua rikostaustaa lukuun ottamatta yhtä näpistystä.

Lähde

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lahden seudulla jäi lauantaina aamun tunteina kiinni 13 VALKOISTA rattijuoppoa!

Ratsiat kestivät kaikkiaan 4,5 tuntia. Käytännössä poliisi nappasi VALKOISEN rattijuopon kiinni 20 minuutin välein. VALKOISISTA Rattijuopoista kuusi ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.

Kaikkiaan ratsiassa puhallutettiin vajaat 1700 autoilijaa. VALKOISTEN Rattijuoppojen lisäksi ratsiassa oli 31 sellaista kuljettajaa, jonka veressä oi alkoholia, mutta määrä jäi alle rattijuopumusrajan.

Päivystävän komisarion mukaan valvontaa tulee aamuliikenteessä jatkaa erityisesti viikonloppuisin.

JPS kirjoitti...

Edellisestä kommentista: aika säälittävää. Voitko muuten antaa lähteen, että nuo tosiaan olivat kaikki "valkoisia"?

Mutta jos tieto pitää paikkansa, niin onhan kyseessä melkoinen epäkohta. Kyllähän monikulttuurisessa valtiossa pitäisi kaikenväristen saada ajella kännipäissään. Tarvitsemme selvästi lisää värikkäitä rattijuoppoja.

Anonyymi kirjoitti...

Säälittävää ja säälittävää...

Kumpikohan mahtoi yhteiskunnan kannalta vaarallisempaa toimintaa?

Mielipiteestäsi poketen.. Mielestäni emme tarvitse ollankaan rattijuoppoja.

Anonyymi kirjoitti...

Haha! Keekerin Umpiluupää ei edes osannut pankkia ryöstää ihmisen tavalla.

Banaani kouraan ja takaisin viidakkoon levittelemään aidsia
simpanssilaumoihin...