13.7.07

Iltalehti 13.7.2007

Äiti surmattiin KYLMÄKELLARIIN
Muusikkoisä ei kestänyt nuoren vaimonsa eroaikeita.


Perheen kaksi tarhaikäistä tyttöä ovat hoidossa, kun 29-vuotias äiti lähtee keskiviikkona iltapäivällä hakemaan viimeisiä tavaroitaan entisestä kodista Helsingin Itäkeskuksesta.
Lauluntekijän ja hänen lahjakkaan solistivaimonsa liitto on väistämättä loppuun kuljettu. Riitojen jälkeen vaimo on vuokrannut oman asunnon.

Illalla äitiä ei kuulu lapsia noutamaan. Hänen kännykkänsä ei vastaa, ja läheiset alkavat soitella toisilleen huolestuneina.

- Hätäkeskus sai seuraavana aamuna viideltä puhelun, että kerrostalon kellarissa on kuollut nainen, rikoskomisario Jari Koski Helsingin poliisin välkivaltarikosyksiköstä toteaa.

Soittaja on naisen 56-vuotias aviopuoliso. Hän johdattelee poliisipartion alakerran kylmäkellariin, jonka raskaan oven takaa ruumislöytö paljastuu.

- Partio rupesi kyselemään, kukahan hän on. Silloin kävi ilmi, että kyse on vaimosta. Siinä ei hirveän paljon ehtinyt olla epäselvyyttä. Ilmeisesti mies kertoi sen ihan itse - tunnusti tekonsa, Koski kertoo.

Aavemaisen kolkko kellari

Aviodraaman taustat ja viimeisen kohtaamisen yksityiskohdat selviävät poliisikuulusteluissa: Vaimon tavarat ovat säilössä talon entisessä kellarikylmiössä, ja eroava pariskunta lähtee alakertaan niitä hakemaan.

Vaimon elämä päättyi heidän siellä ollessaan. Yksityiskohdista poliisi on toistaiseksi vaitonainen.

- Tuskin kukaan talon asukas on nähnyt mitään. Taloyhtiön kylmäkellari oli poistettu käytöstä, ei siellä talonväki juuri liikkunut, tutkinnanjohtaja toteaa.

Käytävä on kolkko ja aavemainen, seinällä on suksia nojalla. Käytöstä poistetun kylmäkellarin lukko näyttää murretulta.

Poliisi tutkii henkirikosta murhana arvioituaan tekotavan erityisen raa'aksi ja julmaksi. Vainajassa olleiden vammojen perusteella on heti selvää, että nainen on surmattu.

Aviomies on poliisin säilössä pidätettynä, ja hänen vangitsemistaan tullaan esittämään käräjäoikeudelle lähipäivinä.

Ystävä: Musiikki yhdisti heidät

Uutinen vaimon kuolemasta tuntuu musertavalta.

- Hänellä (miehellä) oli kiivas temperamentti, he syyttelivät toinen toisiaan. Mutta koskaan en ole nähnyt ystäväni sortuvan fyysisiin otteisiin.

Mies oli ammattimuusikko ja lauluntekijä, muuttanut Suomeen vajaat 30 vuotta sitten. Hän rakastui polttavasti vasta parikymppiseen laulaja-viulistiin, joka oli opiskellut kansanmusiikkia ja kiinnostunut miehen kulttuurista.

- Oikeastaan voi sanoa, että musiikki yhdisti heidät, ystävä sanoo.

Ulkomusiikillinen eripura ja perhe-elämän ongelmat panivat lopulta myös yhtyeen tulevaisuuden vaakalaudalle.

- Se ei ollut kivaa katsottavaa. Sanasotaa olen todistanut niin monet kerrat. Sitten he päätyivät asumuseroon, ystävä jatkaa.

- Istuimme kerran heidän kotonaan uutenavuotena ja yritimme ratkaista ongelmia. He eivät oppineet kunnioittamaan toinen toisiaan, eivät osanneet kuunnella.

Lähde

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200707176363157_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinkään poliisi varoittaa kansalaisia aggressiisivisesti kaupantekoon pyrkivistä romanialaisryhmistä

NS kirjoitti...

On kuule monikultturisuus kovasti kapeutunutta sinun blogissasi. Suomalaisten tekemät uutiset uupuu täältä täysin, samoin kuin suomenruotsalaisten.

Paitsi tämä viimeisin uutinen - Selvää on, että jos tyyppi on asunut Suomessa viimeiset 30 vuotta, on hän siinä ajassa hyvinkin suomalaistunut.

Ja se on tuo länsimainen väkivaltaviihde ja -elokuvakulttuuri, joka myötävaikuttaa tällaisten hirmutöiden esiintymiseen ja tapahtumiseen.

Aiheesta voisi kirjoittaa enemmänkin niille, joille tämä asia ei ole vielä seljennyt, mutta tämä sinun blogisi ei näytä olevan oikea kanava.

Mihin ylipäätään pyrit tällä blogillasi?

Anonyymi kirjoitti...

Laiton maahantulon järjestämisyritys paljastui

Anonyymi kirjoitti...

Ruusujen kaupustelusta poliisitutkinta Rovaniemellä

Anonyymi kirjoitti...

Poliisilla vähän keinoja puuttua korukaupustelijoiden toimintaan

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi alkanut sakottaa ulkomaalaisia kaupustelijoita

Anonyymi kirjoitti...

Rahanvaihtaja huijareita Kotkassa

Anonyymi kirjoitti...

Kaupustelijoista riesaa nyt etenkin Kuopion seudulla

Anonyymi kirjoitti...

Joukkotappelu ja puukotukset työllistivät poliisia Helsingissä

Anonyymi kirjoitti...

"se on tuo länsimainen väkivaltaviihde ja -elokuvakulttuuri, joka myötävaikuttaa tällaisten hirmutöiden esiintymiseen ja tapahtumiseen."

Eli esimerkiksi Somalia ei olekaan lainkaan väkivaltainen maa, vaan käytös opitaan vasta Suomessa amerikkalaisen väkivaltaviihteen kautta?