22.8.05

Aftonbladet 22.8.2005

- Tusentals barn offras i ritualmord

Yard: De smugglas till London

LONDON.
Afrikanska barn smugglas till London där de mördas under religiösa riter. Scotland Yard befarar nu att tusentals barn försvinner på det här sättet varje år.

Polisrapporten baseras på ett arbete som pågått under tio månader. Afrikanska pojkar och flickor, mestadels i åldrarna fyra till sju, smugglas till London där de sedan används som mänskliga offer under religiösa riter. 298 befaras mördade Mellan juli och september 2001 försvann 300 pojkar, 299 från Afrika, en från Karibien, och bara två av dem har lokaliseras. De övriga 298 befaras ha mördats. Scotland Yard har ingen exakt siffra, men tror att det kan röra sig om tusentals barn som årligen mördas på det här sättet - bara i London. Det förekommer också uppgifter om att barn utnyttjas som sexslavar för hivsmittade män som tror att de blir friska om de har sex med barn. Arbetet med att kartlägga problemet inleddes efter att en åttaårig flicka, Victoria Climbie, torterats till döds i februari 2000. Hon hade bränts med cigaretter och sedan lämnats i en tunna där hon avled av undernäring. Smugglas för att offras

För att sammanställa rapporten har polis och socialarbetare försökt penetrera etniska grupper i Newham och Hackney i östra London. -Folk vi har pratat med berättar att barn smugglas in till Storbritannien med syftet att de ska offras, berättar en socialarbetare. -Många är desperata att bli av med allt som är förknippat med häxkraft. Scotland Yard bekräftar att utredningen genomförts, men avvaktar med mer ingående kommentarer kring den.

Lähde

Lihavointi MK-toimituskunnan.

Ei kommentteja: