20.2.07

Turun Sanomat 20.2.2007

Taksi yritettiin ryöstää Turussa

Taksinkuljettaja joutui ryöstöyrityksen kohteeksi Turun Ankkurikylänkadulla varhain sunnuntaiaamuna. Neljä noin 20-vuotiasta miestä nousi auton kyytiin kello 04.40 Raskinpolulta. Saarenmaankadun ja Ankkurikylänkadun risteyksessä yksi miehistä tarttui kuljettajaan kiinni ja uhkasi tätä teräaseella vaatien rahaa. Muut miehet potkivat kuljettajaa ja yrittivät turhaan saada haltuunsa raharenkiä.

Yksi miehistä on tummaihoinen, mutta puhui virheetöntä suomen kieltä. Yrityksen jälkeen miehet pakenivat juosten kohti Ankkurikylänkatu 10:n kerrostaloja. Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikista tapahtumaan liittyvistä havainnoista numeroon 02-281 5150 tai sähköpostiin palaute@turku.poliisi.fi.

Lähde

8 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Rahankuljetusauton+ry%C3%B6st%C3%A4j%C3%A4t+yh%C3%A4+karkuteill%C3%A4/1135225228047

Ryöstö ei tullut yllätyksenä
Lasse Kerkelä

Rahankuljetusautojen ryöstöt ja niiden yritykset ovat olleet Suomessa erittäin harvinaisia verrattuna Ruotsiin. Huppupäiset ja aseistautuneet ryöstäjät veivät autosta huomattavan rahasaaliin Maarianhaminassa viime elokuussa. Se on ainakin toistaiseksi ensimmäinen onnistunut rahankuljetusryöstö Suomessa, sillä ryöstäjät ovat vielä kateissa.

Turussa yritettiin ryöstää rahalasti vuonna 2002, mutta huppupäiset miehet eivät onnistuneet. Ketään ei ole saatu tästäkään teosta syytteeseen.

Lisäksi yksittäisiä rahalippaita on ryöstetty ainakin pääkaupunkiseudulla.


Ruotsissa arvokuljetusryöstöt alkoivat yleistyä vuosituhannen vaihteessa. Siellä on tehty kymmeniä näyttäviä, suunnitelmallisia ja häikäilemättömiä ryöstöjä. Päätekijöiksi on epäilty erityisesti Balkanin alueelta tulleita entisiä palkka- ja ammattisotilaita.

Viime vuonna ryöstöt vähenivät Ruotsissa.

Poliisi ja arvokuljetusala ovat osanneet odottaa uusia ryöstöjä myös Suomeen. Poliisilla on ollut yhteistyötä yksityisten, rahankuljetukseen erikoistuneiden yritysten kanssa. Lisäksi poliisikoulutuksessa on rahankuljetusautojen ryöstöjen toimintamalli ollut varsin runsaasti esillä.

Myös Suomen Pankki on ollut asiasta yhteydessä muun muassa keskusrikospoliisiin.

Suomen Pankin turvapäällikkö Veli-Matti Lumiala ei halunnut kertoa Ilta-Sanomien haastattelussa viime vuoden elokuussa, mitä Suomen Pankki on tehnyt turvallisuuden lisäämiseksi.

"Olemme kuitenkin jo varautuneet siihen, että rahankuljetuksiin yritetään kohdistaa ryöstöjä", hän sanoi tuolloin. ¨

Anonyymi kirjoitti...

http://ess.fi/telegramonline.jsp?telegram=69084&n=1

Anonyymi kirjoitti...

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/id54562.html

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kaleva.fi/plus/juttu640969_page0.htm

kostaja kirjoitti...

VALKOISET Rattijuopot työllistivät Vantaan poliisia lauantai-iltana ja sunnuntain vastaisena yönä. Kaikkiaan poliisin otti kiinni seitsemän VALKOISTA rattijuoppoa, joista osa syyllistyi myös muihin rikkomuksiin.

Kovimmat lukemat puhalsi VALKOINEN mies puoli yhden aikaan yöllä Korsossa, joka jäi kiinni yleisövihjeen perusteella. Hän puhalsi alkometriin 3,8 promillea.

Kello kolmen aikaan yöllä VALKOINEN mieskuljettaja ajoi Kehä III:lla 140 kilometriä tunnissa, kun sallittu nopeus oli 80 kilometriä tunnissa. Ylinopeuden lisäksi mies täräytti alkometriin 2,1 promillen lukemat.

Vihdintiellä jäi yöllä puolestaan kiinni VALKOINEN nainen, joka ajoi anastetulla autolla. Naisella ei ollut ajo-oikeutta ja lisäksi hän puhalsi 1,7 promillea.

Korson keskustassa VALKOINEN mieshenkilö puhalsi 1,5 promillen lukemat ajettuaan kävelytieltä ojaan.

Vantaan poliisin tukiyksiköstä kiiteltiin ihmisten aktiivisuutta, sillä seitsemästä rattijuoposta neljä paljastui yleisövihjeen perusteella.

reino kirjoitti...

Halutaan käytettyjä esinahkoja eduskuntavaalikampanjaa varten!

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703035815057_uu.shtml

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703035815523_uu.shtml