1.2.07

Iltalehti 1.2.2007

Mittava veropetos poliisin syynissä
1.2.2007 14:22 (Päivitetty 1.2.2007 16:06)

Espoon poliisi tutkii poikkeuksellisen mittavaa epäiltyä veronkiertoa siivousalan yrityksissä.

Poliisi ja Uudenmaan verovirasto epäilevät kolmen pääkaupunkiseudulla toimivan siivousfirman välttäneen veroja jopa satojentuhansien eurojen edestä vuodesta 2004 lähtien.

Tämä on ollut erikoisen laajamittaista toimintaa. Juttu on yksi isoimmista, joita Espoon poliisissa on kautta aikain ollut tutkinnassa.

Yhtiöt ovat poliisin mukaan verkostoituneet useiden kymmenien ihmisten ja yritysten kokonaisuudeksi. Rikosnimikkeinä on useita törkeitä veropetoksia ja törkeitä kirjanpitorikoksia. Lähes kaikki kymmenistä epäillyistä ovat maahanmuuttajataustaisia.

Poliisi pääsi vyyhden jäljille keskusrikospoliisille pankeista tulleiden rahanpesuilmoitusten perusteella.

-Rikoshyötyä on tässä vaiheessa vielä vaikea arvioida, verottaja tekee parhaillaan omia laskelmiaan, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jukka Paasio Espoon poliisista kertoo.

Verojen välttämistä ja pimeitä palkkoja

Poliisi uskoo, että kolme niin sanottua päätoimijayhtiötä ovat tehneet siivoussopimuksen esimerkiksi jonkin marketin kanssa ja sen jälkeen kierrättäneet siivouksesta saamansa rahat näennäisesti toimivan alihankintayrityksen kautta. Varat ovat palautuneet päätoimijayhtiöön, jonka epäillään välttäneen arvonlisäveroja ja maksaneen siivoojille palkkoja pimeästi.

- Kyllä siellä tehtiin ihan oikeastikin töitä, mutta se palkanmaksu tapahtui osin pimeänä ja sehän aiheuttaa sen, että kilpailu vääristyy siivousalalla, kun toiset voivat tehdä halvempia tarjouksia, Paasio kuvaa.


Lähde

2 kommenttia:

kostaja kirjoitti...

Noin 60-vuotias nainen kuoli lauantai-iltana Enontekiöllä Lapissa, kun humalassa ollut VALKOINEN mies ajoi tämän päälle moottorikelkalla. Onnettomuus tapahtui Enontekiön Karesuvannossa hieman seitsemän jälkeen illalla.

Onnettomuus tapahtui jalkakäytävällä. Paikkakuntalainen VALKOINEN mies kertoi onnettomuuden syyksi sen, että hän ei nähnyt jalkakäytävällä kulkenutta naista. Mies puhalsi poliisin alkometriin 2,32 promillen lukemat.

Sää oli onnettomuushetkellä hyvä, ja tieosuus oli valaistu.

Anonyymi kirjoitti...

Tuollaistahan ei näe koskaan. Sen sijaan AINA muistetaan mainita, jos negatiiviseen asiaan osallistunut ei ole syntyperäinen suomalainen. Paitsi jos tämä syntyperäinen suomalainen onkin tummempi-ihoinen niin silloin tuskin taustoja vaivaudutaan tarkistamaan, vaan viitataan siinäkin tapauksessa ihonväriin.