30.7.06

Turun Sanomat 30.7.2006

Rähinöinti työllisti poliisia Auransillan ympäristössä

Auransillan ympäristössä sattuneet pahoinpitelyt tuottivat poliisille poikkeuksellisen paljon töitä perjantain ja lauantain välisenä yönä. Alueella nujakoitiin moneen otteeseen isolla joukolla, minkä seurauksena poliisi otti kiinni 11 henkilöä.

Tilanne alkoi kiristyä kello 23 jälkeen Paavo Nurmen patsaan ympäristössä, jossa somalitaustaiset nuoret miehet kävivät useaan otteeseen ohikulkevien kimppuun. Hyökkäysten kohteeksi näyttivät joutuvan erityisesti kaljupäiset nuoret miehet.

Paikalla oli tilanteen ollessa kireimmillään lähes kymmenen poliisipartiota ja kolmisenkymmentä järjestysmiestä. Sekasortoisessa tilanteessa väkijoukosta lensi vielä lasisia olutpulloja muutamaa poliisia ja järjestysmiestä kohti, mutta ne eivät aiheuttaneet kenellekään vammoja.

Mantun grillin ympäristössä on nähty viime öinä useita pahoinpitelyitä, joissa on ollut osallisena ulkomaalaistaustaisia nuoria miehiä. Esimerkiksi torstain ja perjantain välisenä yönä joukkio pahoinpiteli olutravintola Apteekin edustalla nuorta miestä lyöden häntä kasvoihin ja jatkaen pahoinpitelyä potkien uhrin kaaduttua maahan. Joukkio käyttäytyi uhkaavasti myös tilanteeseen sanallisesti puuttuneita sivullisia kohtaan.

Varsinainen DBTL-alue ollut rauhalinen

Lukuiset DBTL-alueen ulkopuolella, mutta sen välittömässä läheisyydessä sattuneet järjestyshäiriöt saivat tapahtuman järjestäjätahon keskittämään järjestysmiehiä ongelmakohtiin lauantaina.

Myös yleisövirtaa ohjailevia aitaratkaisuja muutettiin järjestyshäiriöiden välttämiseksi.
Varsinainen DBTL-alue on pysynyt koko tapahtuma ajan rauhallisena, vaikka poliisi korjasikin viime yönä talteen juopuneita myös sieltä. Kaikkiaan säilöön poimittiin 22 henkilöä.

Lähde

Ei kommentteja: